Funkcioner SNSD-a kritikovao stranku: „Kćerka me se stidi. Hoće da pljačkam za njih?“

Funkcioner SNSD-a kritikovao stranku: „Kćerka me se stidi. Hoće da pljačkam za njih?“

Načelnik Bratunca Lazar Prodanović, visoki funkcioner SNSD-a, u ponedjeljak je održao izuzetno emotivan govor pred odbornicima Skupštine opštine Bratunac. Odbornici, zbog nedostatka kvoruma, nisu usvojili rebalans budžeta za 2023. godinu, pa je time ugroženo dalje finansiranje javnih ustanova u toj opštini.

Prodanović je kritikovao svoju političku pariju, koja je, prema njegovim riječima, najodgovornija za krizu funkcionisanja vlasti u Bratuncu.

„Ovdje su savjetnik predsjednika RS koji se tako ponaša, direktor institucije. Pozvali me telefonom, nisu za bilo šta. U petak su rekli da ne postoji nijedna sporna stvar u ovim tačkama dnevnog reda. Sa svima sam pojedinačno obavio razgovor. Šta sad hoće? Da ja pljačkam za njih? Da li to hoće? Da ja radim za njihove mafijaše?“, upitao je Prodanović.

On je vrlo iskreno i oštro govorio o svojoj partiji, tvrdeći da se pretvorila u korumpiranu kriminalno-mafijašku organizaciju, koja radi protiv opštih interesa, čiji su kadrovi korumpirani i vode računa samo o ličnim interesima.

Vidno ljut i razočaran, Lazar Prodanović, nezadovoljan radom predsjednika Skupštine opštine Bratunac kao i svojim saradnicima, tvrdi da SNSD igra igre sa Bošnjacima i namjerno diže tenzije, kako bi pljačka naroda prošla neopaženo.

Prodanović, između ostalog, tvrdi da problem u Bratuncu nije u drugim političkim partijama, već u SNSD-u.

„Ovdje nije problem niti u Ujedinjenoj Srpskoj, niti u DNS. Ovdje je problem u SNSD. I ko je SNSD? Korumpirane strukture, uvezane u tim pričama, ostvarujući svoje ciljeve preko žene, brata, rođaka… preko kuma. To više nema smisla. Ja ne znam šta ti ljudi od mene očekuju? Da ja budem potpisnik njihovih mafijaških poslova? Bogate se na beskrupolozan način, a sitne, male jadnike prijavljuju„, rekao je Prodanović.

Lazar Prodanović je posebno istakao da ga se kćerka stidi što je u SNSD-u.

„Kćerka me pita kako me nije sramota da ikada sjednem negdje sa takvim ljudima. To mi je nekoliko puta rekla i ima pravo. Svoj život sam posvetio javnom interesu. Zato se vi, djeco, morate za svoj život izboriti u Holandiji, u Srbiji. Ovdje vam nema mjesta sa ovakvim ljudima, nigdje, nikada i nikome“, naglasio je Prodanović.

On je, između ostalog, rekao i da se trudi da, koliko je moguće, ne kaže sve što misli.

„Još gore je od ovog što sam sada rekao. To je još gore, još crnje, Ovo nije incident. Ja o ovome danima razmišljam“, poručio je Prodanović.

(Radio Sarajevo)
CATEGORIES
Share This