Draško „Prointeru“ ponovo besplatno ustupa dvoranu

Draško „Prointeru“ ponovo besplatno ustupa dvoranu

– Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković očigledno je jako ozbiljno shvatio da je decembar vrijeme darivnja, pa će „Infinity international group“ kompaniji ustupiti arenu „Centar“ na besplatno korištenje po drugi put, potvrđeno je za CAPITAL u Sportskom centru „Borik“.

„Infinity“ proslave događaji od javnog interesa

„Infinity“ u čijem je sastavu i banjalučka kompanija „Prointer“ sutra organizuje proslavu Nove godine za svoje zaposlene za šta su, odlukom grada Banjaluka, dobili na besplatno korištenje arenu „Centar“, te će im biti obračunat samo PDV.

U Sportskom centru „Borik“ su za CAPITAL pojasnili da se radi o jednoj saglasnosti Grada Banjaluka kojom je na besplatno korištenje arena „Centar“ kompaniji „Infinity“ ustupljena i prije nekoliko dana kada su organizovali proslavu Nove godine za poslovne partnere, i sutra, kada će u tom objektu koji je u sastavu Sportskog centra „Borik“ Novu godinu proslaviti radnici pomenutog preduzeća.

Kako je CAPITAL već objavio, Grad Banjaluka je ove proslave ocijenio kao događaje od javnog interesa.

Dobro upućeni sagvornik portala CAPITAL ranije je objasnio da se dvorana na besplatno korištenje inače ustupa za događaje od javnog interesa.

„Ne znam da li je do sada bilo slučajeva da neka firma dobije salu na besplatno korištenje. Obično se ustupa za događaje od javnog interesa poput, recimo, Dana Republike ili sličnih događaja“, pojasnio je on tada.

Od oštrog kritičara do najvećeg darodavca

U predizbornoj kampanji gradonačelnik Stanivuković je oštro kritikovao kompaniju „Prointer“, te tvrdio kako se milioni maraka iz državne kase slijevaju upravo na račune ovog preduzeća koje je nazivao podobnim.

Danas je ta priča potpuno drugačija i ne samo da se više ne mogu čuti Stanivukovićeve kritike na račun ove firme, nego je postao i posebno darežljiv prema njima.

Tako je, prije odluke o odobravanju besplatnog prostora za proslavu Nove godine, gradska vlast donijela i izmjene regulacionog plana koje su kompaniji „Prointer“ omogućile da izgradi neboder u centru Banjaluke.

Ono što je važno istaći je da bi sudeći prema nekim cjenovnicima za korištenje dvorane „Centar“ ova grupacija platila svega par hiljada maraka za nekoliko sati proslave, ali s obzirom na to da su je dobili na besplatno korištenje platiće svega nekoliko stotina maraka PDV-a.

Podsjećamo, ova grupacija i preduzeća u njenom sastavu ostvaruju milionske prihode i dobit poslujući uglavnom sa javnim sektorom Srpske, a očigledno im sve bolje ide i sa lokalnom vlasti u Banjaluci.

Novinarka portala CAPITAL je pokušala stupiti u kontakt sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem kako bi nam on pojasnio zbog čega su proslave privatnog preduzeća događaji od javnog interesa, ali on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

(Capital) Foto: Facebook “Infinity international group”

CATEGORIES
Share This