Drago Tanasković je 25. marta oko ponoći priveden u PS Foča zbog sumnje na krivično djelo iznuda u pokušaju i zadržan do 26. marta uveče kada je pušten oko 21 sat.

Postoji snimak kamera na kojima se Tanasković vidi u blizini mosta u Foči u 21 sat i pet minuta nakon što je saslušan u policiji. Drugi snimci kamera sa benzinske pumpe pokazuju da je Tanasković kupio cigarete na benzinskoj pumpi, nakon što je prešao most te se vratio u pravcu mosta.

Navodno se spustio ispod mosta, gdje je pronađeno nekoliko opušaka od cigareta.

U potragu za Dragom Tanaskovićem uključena je Specijalna policija iz Banjaluke, pripadnici Spasilačke službe Wolf iz Foče, te članovi Kajakaškog kluba iz Goražda, koji su danas pretraživali Drinu od Foče do Goražda, piše Klix.

– Već dva dana smo na terenu, nažalost nemamo nikakvih rezultata, otežani su uslovi jer je voda zaista velika i mutna. Potraga je za danas okončana, nastavljamo sutra od 8 sati ujutro – kazao je Nenad Ikonić, načelnik GSS Republike Srpske.

Radoš Tanasković, stric nestalog Draga moli sve ljude ako nešto znaju da im jave na broj 065 469 690.

“Cijela porodica je na ivici očaja. Dečko je priveden i od tada mu se gubi svaki trag. Kada sam rekao da i treba biti priveden, ako je kriv, ali i da se ispita osoba koja ga tuži, jer njega sad nema, komandir policije mi je rekao da ne vjeruje da bi taj dečko mogao biti neko ko bi povrijedio ili ubio drugu osobu. Meni je ta izjava nevjerovatna, jer koliko znam policija nije vjerska organizacija da radi na osnovu vjere”,  navodi stric nestalog za portal Istok.

Dodaje da momka danima nema, a policija koja ga je odvela, ne daje nikakve odgovore.

“Tvrde da su ga pustili. Ali njega nema. Prijavili smo nestanak, ali ga niko ne traži. Ako je on stvarno prijetio nekome, zašto se taj neko ne ispita. Bojimo se najgoreg. Molimo sve ljude ako znaju nešto ili imaju neku informaciju da nam jave. Posljednji put je viđen u Foči. Molim vas ljudi pomozite nam da nađemo Draga”, poručio je stric nestalog momka.

N1