Dok se mi na istoku vozimo kozjim stazama u drugim dijelovima se grade auto-putevi (VIDEO)

Dok se mi na istoku vozimo kozjim stazama u drugim dijelovima se grade auto-putevi (VIDEO)

„Vlast je potpuno zanemarila istok Republike Srpske, a pozivi za pomoć građanima tog dijela Srpske do vladajućih kao da ne stižu“, rekao je načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović (SDS) gostujući u emisiji „MAT“ BN televizije

„Dok se mi na istoku vozimo kozjim stazama od Istočnog Sarajeva, preko Foče do Šćepan polja, u drugim dijelovima Srpske se prave auto-putevi i neki značajni javni objekti.

Sve ono što mi kao načelnici opština možemo da predstavimo kao probleme naših građana i suštinske stvari koje bi bilo neophodno riješiti, nailazi na slasna obećanja vlasti ali vrlo često mi nemamo pristup potrebnim novčanim sredstvima.

Ta razlike u tretiranju opština naročito su vidljive u Istočnom Sarajevu. Mi nailazimo na zatvorena vrata za rješavanje određenih problema“, objašnjava Božović.

Komentarišući to što SDS još nije dobio povratnu informaciju iz CIK-a na prijavu za oktobarske izbore, odnosno da se ne zna da li će SDS moći da izađe na te izbore, Božović kaže da se nada da će odluka CIK-a biti pozitivna i u korist ustavnog prava svih građana, pa i birača SDS-a.

„Ukoliko CIK donese odluke koje su protiv interesa SDS-a  time i interesa Republike Srpske, članovi SDS-a će vjerovatno izaći na proteste ispred CIK. Prvo će se, u skladu sa zakonom, žaliti Apelacionom vijeću Suda BiH, i ako treba taj proces voditi do Strazbura, ali i tražiti da se izbori, ukoliko i budu provedeni, proglase ništavnim.

Oni koji možda hoće da na taj način spriječe izlazak SDS na izbore to vide kao prvu stepenicu ka ukidanju jer bez SDS-a ne mogu da zamislim Republiku Srpsku“, naglašava Božović.

„Odluka protiv izlaska SDS-a na izbore je dakle odluka protiv same Republike Srpske“, zaključuje Božović.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This