Posle jučerašnje konferencije za novinare oko 15.30 časova novinarka N1 televizije BiH Snežana Mitrović je dobila poziv iz Kabineta predsednika Republike Srpske sa fiksnog broja.

Kako je objavila N1, pozvala ju je izvesna Vesna, koja je potom prebacila vezu Miloradu Dodiku.

Mitrović je rekla da se javila, jer je pomislila da Dodik želi da se izvini zbog nastupa ranije tog dana.

„Naivno sam to pomislila. Kroz glavu mi je prošlo da će možda da pristane i na intervju, jer zahteve šaljem redovno. Umesto toga usledile su psovke i galama, nisam mogla ni doći do reči“, navela je ona.

Dodala je Dodik „negodovao i vikao zbog teksta objavljenog na portalu N1“.

„Krenuo je da viče i psuje, bilo je vrlo lično i neugodno. Vrlo stresno. U toj minuti razgovora upotrebljavao je nepristojne reči, psovao je… Na telefonu nemam aplikaciju koja snima razgovore tako da nemam tonski dokaz tog razgovora, ali tu su bile kolege“, ispričala je Mitrović.

Kazala je da je juče bila „veoma potresena i da nije znala na koji način da istupi – da li to prijaviti kao neku vrstu pretnje, da li ćutati, da li se povući u sebe?“.

„Dan posle prespavane noći mislim da je jako bitno reći. Saznala sam da su još neke kolege dobile privatne pozive iz Palate. A svaki poziv od predsednika bilo čega je pritisak na vaš rad“, istakla je Mitrović.

Novinarka Snežana Mitrović navela je da se posle svega se oseća uznemireno i ugroženo, ocenivši da je „vrlo opasno i indikativno kada funkcioner prizna da ima službu koja prati rad novinara“.

„Za mene je to poziv da istražni organi provere ove navode, kakve to službe prate rad medija i novinara i da li to rade zakonito“, istakla je ona.

Mitrović je navela da je sve prijavila Liniji za pomoć novinarima, dodavši da bi prijavila i policiji da poseduje tonski zapis razgovora.

Dodik je juče na konferenciji za novinare verbalno napao novinarku N1 televizije, nakon što ga je upitala da komentariše to što su se u njegovoj blizini našle osobe iz kriminalnog miljea, koje su pre par dana zbog umešanosti u trgovinu drogom hapšeni u policijskoj akciji „Kod“.

Dodik je rekao da je N1 televizija, i u BH i u Srbiji „antisrpska“, navodeći da je „veoma trpeljiv“ što uopšte dozvoljava da uđe u službene prostorije.

„Mislite da mi nemamo službu koja vas prati šta radite?“, rekao je on.

Danas