Dodik pričom o patriotizmu štiti sebe i bogatstvo

Dodik pričom o patriotizmu štiti sebe i bogatstvo

U Skupštini Srpske smo gledali još jednu predstavu za narod Milorada Dodika, čovjeka koji jedno priča u Banjaluci, a drugo u Sarajevu, istovremeno trgujući sa međunarodnim faktorom. On pričom o patriotizmu jedino želi da zaštiti sebe i svoje bogatstvo, poručili su sagovornici emisije “Izazovi“ BN televizije.

Današnje ponašanje Milorada Dodika u Skupštini Spske,koji kune, ponašanje je čovjeka koji sebe smatra i religijskim i svetovnim vođom. Retorika visokih tonova koja nema efekta pokazuje svu destrukciju i beznađe u kojem se ovo društvo nalazi, kaže poslanik SDS-a Vukota Govedarica.

“Milorad Dodik je osjetio da je počeo da tone. Rejting mu užasno pada, ne idu mu sve stvari koje je naumio i sada pokušava da retorikom visokih tonova, radeći potpuno druge stvari, zavara i izmanipuliše javnost”, navodi Govedarica.

Dodaje da sve što Dodik radi stvar dogovora.

“Dodik sa svim ovim faktorima sa kojima navodno vodi borbu u javnosti sve prethodno dogovorio u zajedničkim institucijama BiH. NS Republike Srpske radi jedno, a vlast se u Sarajevu ponaša na drugi način zato što je Komitet SNSD-a nadređen stavovima skupštine i može da ih promijeni u svakom momentu”, jasan je Govaderica.

Sličnog mišljenja je i Nenad Vuković, generalni sekretar PDP-a.

“Vladajuće političke partije, žargonski rečeno, nabacuju loptice jedne drugima stvarajući međunacionalne tenzije po raznim pitanjima. U poslednje vrijeme je to najviše vidljivo na nivou BiH.”

Đorđe Vučinić, poslanik Liste Za pravdu i red u Skupštini Srpske, ističe šta je zaista, između ostalog, interes Srpske.

“Bitno je da zakon bude jednak za sve, da javni konkursi budu kao u normalnim zemljama, da stanemo u kraj stranačkom zapošljavanju. To je upravo ono što uništava Srpsku i tjera mlade iz zemlje.”

Optužnica protiv Milorada Dodika pred Sudom BiH vrsta je opomene Dodiku. Visokim predstavnikom upravljaju zemlje Kvinte i Kanada, a on im je sada najzgodniji za trgovinu, mišljenja je Govedarica.

“Njima je Dodik sad najidelaniji za trgovinu. U Banjaluci će dizati retoriku visokih tonova, a kad ode na drugu stranu, on će da meči kao zastarjeli pipun. On dobro zna šta radi.

Želi da napravi Visoki sud da sve teške sličajeve organizovanog i privrednog kriminala izuzme iz pravosuđa BiH i prenese na pravosuđe Srpske da bi sebe amnestirao od bilo kakve političke odgovornosti”, objašnjava Govedarica.

Dodaje da međunarodni faktor zna da će, zarad svog komfora i ogromnog kapitala koji je stekao baveći se politikom, Dodik pokleknuti i uraditi sve što je potrebno.

“Stranci su previše uložili u Dodika da bi ga smijenili i sklonili sa političe scene. Oni, između ostalog, žele da Dodik završi ono što je davno započeo i doveo do samog kraja, a to je pristupanje BiH NATO paktu”, kategoričan je Vukota Govedarica.

Vuković ističe da je pravosuđe u BiH u mnogim ozbiljnim slučajevima propustio da, kako kaže, i pored jasnih dokaza, podigne optužnicu protiv Dodika.

“PDP je prijavio oko 150 afera, od kojih je 15-ak višemilionskih, gdje su postojali osnovi sumnje da sa njima ima veze Dodik ili sa njim povezana lica, ali nijedno tužilaštvo ni sud se nisu pokazali sposobnim da ga dovedu na optuženičku klupu. On će ovu optužnicu iskoristiti politički.”

Da je cilj međunarodne zajednice da destabilizuje ovo područje smatra Vučinić.

“To se ogleda ne samo u stvaranju stalnih trzavica u Srpskoj nego i forsiranju tema koja stvaraju tenzije između sva tri naroda. Mi smo ekonomski potpuno uništeni.”

“Položaj demobilisanih boraca, onih koji su svoje zdravlje ugradili u temelje Srpske, sramota je ove političke garniture koja Srpskom upravlja 20 godina.

Potrebno je što prije naći kompromis kako bi se njihov položaj popravio i kvalitet njihovog života konačno bio jednak ulozi koju su imali u odbrani i stvaranju Srpske”, poručili su gosti emisije “Izazovi” BN televizije, komentarišući situaciju u kojoj se borci danas nalaze.

(BN)

CATEGORIES
Share This