Dodik posijao nova obećanja po Hercegovini, pa ko doživi

Dodik posijao nova obećanja po Hercegovini, pa ko doživi

Milorad Dodik je sa članovima Vlade RS prohujao Herecegovinom i posijao nova obećanja, a obzirom na nikakvu realizaciju prethodnih, imalo se šta naobećavati.

Tako je najprije u Foči ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović u posjeti opštinskom rukovodstvu obećao izgradnju magistralnog puta Foča-Šćepan Polje i poboljšanje magistralnih puteva na području opštine, a prije svega dionice Tjentište-Brod na Drini.

Na to je Dodik u Gacku obećao realizaciju ranijih strateških projekata, ali i smanjenje broja zaposlenih.

„Bazirali smo se na projekte koji treba dugoročno da riješe održivost proizvodnje“, rekao je Dodik na RiTE Gacko i izdvojio izgradnju Sjevernog obodnog kanala i rješavanje ekoloških problema zagađenja.

Dodik je obećao i da će presvući asfalt od RiTE Gacko do Nestro pumpe, vjerovatno smatrajući da će i to doprinijeti razvoju Gacka. A da bi malo pojačao utisak na Radio Gacko je najavio ni manje ni više nego novi autoput Gacko-Trebinje.

U Bileći koju je vlast SNSD zavila u crno zaduženjima i pronevjerama novca iz budžeta, Milorad Dodik je na sastanku sa rukovodstvom opštine rekao da će Kabinet predsjednika i Vlada Srpske izdvojiti po milion KM za otpremnine za radnike opštine Bileća koji su tehnološki višak.

Dodik je rekao da će za 80 radnika biti obezbijeđene otpremnine u iznosu od 23.000 do 28.000 KM, podsjećajući da 60 odsto budžeta opštine ide za finansiranje plata, dodajući da problem prevelikog broja zaposlenih mora biti riješen.

https://twitter.com/MiloradDodik/status/1638209043318677505?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1638209043318677505%7Ctwgr%5E5ca61167d7b07e8e4c76a50dd69266f1c93d7439%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Flat.rtrs.tv%2Fvijesti%2Fvijest.php%3Fid%3D507008

– Pet plata nije isplaćeno. Јa ću iz Kabineta predsjednika u narednih mjesec, mjesec i po, izdvojiti sredstva za jednu platu. To svakako nije rješenje, rješenje su otpremnine – istakao je Dodik nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Bileća.

On je poručio da ovaj problem mora biti riješen, kako bi se obezbijedilo normalno funkcionisanje i razvoj opštine.

U Bileći je Dodik obećao šest projekata u vrijednosti preko 4 miliona KM: vodovod Baljci, kanalizaciju Zlatište, biblioteku, završetak kolektora…

Kako god, iskustvo u Hercegovini nas uči da budemo oprezni sa obećanjima ove vlasti i da zaista vidimo kako će se obezbjediti novac potreban za sve ovo što je obećano. Za sada je jedino izvjesno da novca ima u njegovom Kabinetu, jer mu je budžet 56 miliona KM.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This