Dodik odlazi sa čela SNSD-a, sin Igor v.d. predsjednika!

Dodik odlazi sa čela SNSD-a, sin Igor v.d. predsjednika!

„Zbog mojih nagomilanih državničkih obaveza kao predsjednika Republike Srpske, ja ne stižem da se posvetim svojoj stranci koliko bi trebalo, pa sam odlučio da se povučem sa čela SNSD-a, a da za vršioca dužnosti predsjednika stranke jednoglasno izaberemo mog sina Igora, koji je odskora naš organizacioni sekretar!

On će sada obavljati obe ove funkcije, dok ne bude izabran novi predsjednik SNSD-a u punom kapacitetu, a ja se nadam da će to biti baš Igor, jer se za ovo kratko vrijeme tog sekretarisanja pokazao kao pravi majstor organizacije naše stranke.

Igor sada detaljno pregleda da se nisu slučajno u naše redove uvukli neki lopovi, koristoljubci, poltroni i kojekakve protuve koji se samo pretvaraju da su časni i pošteni stranački ljudi: ako takve otkrijemo, odmah ćemo ih odstraniti da ne budu prepreka našoj velikoj pobjedi na izborima u oktobru!“,  objavio je predsjednik Republike Srpske i odlazeći lider SNSD-a Milorad Dodik na svom „Iks“ nalogu.

Sve dobronamjerne ljude molim da ne slušaju zlobnike i cinike koji pričaju da mi stvaramo neku kao dinastiju, monarhiju i slične gluposti! Ovdje je riječ o očuvanju naših tradicionalnih vrijednosti: kada dođe vrijeme, u svakoj porodici briga za dobro i imovinu te porodice prelazi sa oca na sina, pa je tako i kod nas Dodikovih. Samo što je nama mnogo teže nego nekoj prosječnoj porodici, jer mi imamo odgovornost da brinemo o dobru i imovini cijelog našeg naroda!

A to sa sobom nosi odricanje od ličnog komfora kakvo ne možete ni zamisliti, to ne zna niko ko nije bio na našem mjestu: vi samo vidite sjajne rezultate naše borbe za opštenarodno dobro, a naše muke u toj borbi – niko ne zna!“, objasnio je Dodik.

„Ja sam porodio i preporodio našu stranku, a sa Igorom nastupa vrijeme renesanse ne samo SNSD-a, već i cijele naše republike i našeg naroda. Na tom putu, ja planiram da osvojim bar još jedan mandat na izborima za predsjednika Republike Srpske, a ako mene neko ili nešto u tome spriječi – na tom mjestu će me Igor zamijeniti!

Podsjećam da se on, još kao saradnik u čuvenoj firmi ‘Prointer’ pokazao kao rođeni pobjednik, uspijevajući da, svojim znanjem i snažnim karakterom, pruži važan doprinos da ta firma ubilježi milionske pobjede na brojnim javnim tenderima koje su raspisivale naše javne institucije.

Dalje, zahvaljujući Igorovom menadžerskom umijeću, tokom plodonosne saradnje naših porodičnih firmi sa našim javnim institicijama, još veću korist od nas imale su upravo te institucije u koje su dolazile strane diplomate: pa, ko još ne zna za našu ‘Djedovu rakiju’ koja je postala brend naše republike u Evropi i ostatku svijeta?! U ime oca i sina, živjeli!“, poručio je Dodik stariji.

Mlađi Dodik se javno zahvalio svom ocu i najavio da će raditi na ispunjenju njegovog glavnog obećanja.

„Ponosan na oca, hvala na povjerenju! Hvala SNSD-u! Podsjećam da sam, kao generalni menažer KK’ Igokea’, nedavno izabran u društvo devet članova Savjeta FIBA Liga šampiona. Iskustvo koje steknem na ovoj funkciji u najvećem evropskom košarkaškom takmičenju biće od ogromnog značaja i za naše evropsko političko takmičenje: biće lakše preskakati i prepreke na našem putu u EU, a kada tamo stignemo sa nama Dodikovima na čelu – onda možemo raspisati i referendum o samostalnosti naše Srpske!“, objavio je Igor Dodik na svom „Iks“ nalogu.

Tekst je satiričnog sadržaja

Autor: Slobodan Durmanović

CATEGORIES
Share This