Dodik čestitao Alijevu i muslimanima progon i etničko čišćenje pravoslavnih Jermena

Dodik čestitao Alijevu i muslimanima progon i etničko čišćenje pravoslavnih Jermena

Nevjerovatna nacionalna bruka i sramota, u režiji uzurpatora koji svojim sramnim potezima i ponašanjem ponižava i sramoti srpski narod i Republiku Srpsku. Milorad Dodik uputio je pismo predsjedniku Azerbejdžana Alijevu u kome mu čestita etničko čišćenje pravoslavnih Jermena sa vjekovnih ognjišta u regiji Nagorno-Karabah.

Azerbejdžan je muslimanska zemlja, pravoslavni Jermeni imaju tragičnu prošlost sa puno stradanja, slično Srbima, preživeli su nacionalnu tragediju i stradanje preko milion Jermena u Otomanskom carstvu tokom Prvog svjetskog rata, a sada je u toku veliko etničko čišćenje Jermena nakon napada i ofanzive Azerbejdžana na Nagorno-Karabah.

Podržavati bilo koje etničko čišćenje i agresiju, a posebno  napad Azerbejdžana koji ima 10 miliona vojnika na regiji koja ima manje od 150 000 stanovnika, i to muslimana na pravoslavne Jermene, je bruka i sramota jer stradanje bilo kod naroda je tragedija.

Pozadina svega je novac, jer Republika Srpska planira da uzme kredit od Alijeva i Azerbejdžana, što je posebna tragedija.

Treba podsjetiti da je Milorad Dodik prije 8 godina predlagao Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH Deklaraciju o osudi genocida nad Jermenima, da bi sada podržavao njihovo stradanje i progon. To je isto kao da je podržao i „Oluju“  Tuđmana 1995. godine ili etničko čišćenje Srba da Kosova i Metohija.

Tražiću danas hitan sastanak sa vladikom Jefremom kako bi čuo stav Crkve, da li ona podržava ubijanje i etničko čišćenje pravoslavnih Jermena, zašto naša Crkva ćuti i daje ordenja Dodiku koji podržava i slavi progon i stradanje pravoslavnih Jermena.

(Nebojšavukanovic.info)

CATEGORIES
Share This