Đorđe Vuković: Gospodski, srpski i demokratski

Đorđe Vuković: Gospodski, srpski i demokratski

U raspravi koja se otvorila na društvenbim mrežama povodom nastupa na RTRS-u predsjednika SDS Milana Miličevića o aktuelnim političkim temama i tužbi protiv Milorada Dodika, banjalučki prof dr Đorđe Vuković je njegov nastup ocijenio kao gospodski, srpski i demokratski.

Iako u prorežimskom ambijentu javnog RTV servisa, Miličević je vrlo jasno i konceptualno tačno definisao političku situaciju povodom tužbe protiv Milorada Dodika, kao i stavova SDS po pitanju ustavne krize i nepoštovanja odluka i zaključaka Narodne skupštine RS.

Miličevićev javni nastup je izazvao veliku pažnju javnosti, posebno nakon vrlo negativne reakcije na njegove stavove od strane portparola SNSD Radovana Kovačevića, a u jednoj od rasprava na društvenim mrežama je ugledni banjalučki profesor Đorđe Vuković rekao:

„Sramotno je ovo kako portparol SNSD-a napada dr Milana Miličevića zbog jednog sjajnog, odmjerenog i vrlo principijelnog nastupa na RTRS-u. Bolje bi bilo da povedu računa o ovome šro priča i radi dr Đajić!“

Za sam nastup Milana Miličevića profesor Vuković je rekao:

„Primjer kako se mogu gospodski iznositi izuzetno britki stavovi, oštra kritika bez urlanja, psovki i vrijeđanja. I što je još važnije stavovi srpski i demokratski.“

ISTOK

CATEGORIES
Share This