Cijena zvorničke „Mehanike“ sa 14 pala na milion KM

Cijena zvorničke „Mehanike“ sa 14 pala na milion KM

Propala je još jedna licitacija za prodaju zvorničke „Mehanike“ jer nije bilo zainteresovanih kupaca, a na novoj prodaji cijena će biti 14 puta niža od procijenjene i iznosiće svega milion KM.

Licitacija za prodaju imovine „Mehanike“, po cijeni od dva miliona KM, održana je u petak, a s obzirom na to da kupaca nije bilo, Odbor povjerilaca danas je odlučio da ponovo smanji cijenu.

Stečajni upravnik Goran Domuz rekao je za CAPITAL da je i ova, četvrta po redu licitacija propala jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

„Niko se nije javio na oglas niti se interesovao telefonski. Nova licitacija zakazana je za 31. jul, a cijena će iznositi milion KM“, rekao je Domuz.

„Mehanika“ je kćerka firma FG „Birač“ u stečaju, a trenutno prihode ostvaruje od izdavanja u zakup nekretnina „Alumini“.

Njena imovina prvi put je ponuđena na prodaju po početnoj cijeni od 14,2 miliona KM. Cijena je od tada nekoliko puta padala, ali kupaca i dalje nema.

Ukupna potraživanja povjerilaca od „Mehanike“ iznose 29,6 miliona KM. Od toga se na razlučne odnosi 24,3 miliona, a na povjerioce opšteg isplatnog reda 5,3 miliona maraka.

Najveći razlučni povjerioci su Investiciono – razvojna banka (IRB), ali s obzirom na to da je njena potraživanja kupila firma „Standard prva“ advokata Miloša Stevanovića, sada je ona povjerilac.

Najveći povjerilac u opštem isplatnom redu je „Alumina“.

(Capital)

CATEGORIES
Share This