Božović: Dodiku se mora otvoreno reći da je potpuno izgubio kompas

Božović: Dodiku se mora otvoreno reći da je potpuno izgubio kompas

Bojim se da će populističkom izjavom predsjednika Republike Srpske o minimalnoj plati u 2024. godini od 1050 KM nastati potpuni haos u Republici Srpskoj, rekao je Marinko Božović (SDS), načelnik opštine Istočna Ilidža.

„Cijene osnovnih životnih namirnica će biti duplo skuplje, a običan čovjek će u konačnici od većeg ličnog primanja kupovati mnogo manje hrane. To će biti opravdanje za dodatno povećanje cijena goriva, električne energije i ostalih komunalnih usluga, te će opet teret pasti na običnog čovjeka“, smatra Božović.

„Ovo malo izvozno orijentisane privrede će postati potpuno nekonkurentno. Budžeti  svih lokalnih zajednica će biti u strahovitim problemima, jer će novca u prvom momentu biti samo za isplatu plata bez mogućnosti plaćanja tekućih obaveza, socijalne zaštite i bilo kakvih investicija koje će uzrokovati dodatne probleme za ovaj sektor i otpuštanje radnika. Problemi će pored gore nabrojanih biti daleko složeniji“, tvrdi Božović.

„Pitam se da li u ovoj državi postoji struka? Šta kažu ekonomisti? Ima li u Vladi RS resorno ministarstvo za ovu oblast ili sve on sam smišlja? Smije li neko objasniti čovjeku da je izgubio kompas? Na kraju će se desiti po onoj staroj narodnoj: Mile narodu koru dobro zamasti, a narod suvo pojede!“, zaključio je Božović.

ISTOK

CATEGORIES
Share This