„Bošnjakinja, nakon što je proslavila Vaskrs“ Dragana Čavka ipak član UO RTRS

„Bošnjakinja, nakon što je proslavila Vaskrs“ Dragana Čavka ipak član UO RTRS

Dragana Čavka je postala bošnjački član Upravnog odbora RTRS, nakon što je svoje mišljenje danas dao Ustavni sud RS.

Nakon što se u javnosti digla prašina oko Čavkinog imenovanja, jer je Srpkinja koja je preko noći postala Bošnjakinja, ipak će zasjesti na tu funkciju.

Podsjećamo, na njeno imenovanje reagovao je i generalni sekretar SNSD Srđan Amidžić, rekavši da se prilikom izbora članova UO RTRS trebalo voditi i o stručnosti članova, a ne samo o popunjavanju stranačkih kvota.

Međutim, po svemu sudeći, nije samo Čavkino imenovanje prošlo burno, jer se u medijima mnogo spekulisalo i o srpskom članu UO RTRS.

Na sinoćnjem zasjedanju Narodne skupštine RS na to mjesto imenovana je Jelena Majkić iz SNSD, koja u UO RTRS dolazi iz Helikopterskog servisa!

Šef kluba PDP Igor Crnadak poručio je da je sramota kako su pojedini poslanici iz SNSD vodili izglasavanje “hanume” Dragane za bošnjačko mjesto u Upravnom odboru RTRS.

– Tamindžija, imenuješ, sav ponosan, Bošnjakinju u rukovodstvo RTRS, nakon što je proslavila Vaskrs i krstila djecu u pravoslavnoj crkvi. Svaka čast. I sad si dobio papirić sa imenom gospođe koja mora proći, provodiš to klimajući glavom i nije te nimalo sramota da pokušavaš držati lekcije poslanicima PDP – poručio je sinoć Crnadak.

Naime, poslanici PDP su reagovali jer su tek pred tačku dnevnog reda dobili ime člana za UO RTRS iz srpskog naroda.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This