Basta traži od Vlade da hitno provjeri porijeklo Dodikove imovine u Srbiji: „Ako se neko obogatio na konto lažnog patriotizma, to je on“

Basta traži od Vlade da hitno provjeri porijeklo Dodikove imovine u Srbiji: „Ako se neko obogatio na konto lažnog patriotizma, to je on“

Predsjednik Pokreta Evropski put Rade Basta je danas pozvao Vladu Srbije i premijerku Anu Brnabić da se hitno provjeri porijeklo imovine predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Srbiji.

Basta traži „hitnu reakciju po pitanju korupcionaških poslova u koje je umiješan ruski proxy (zastupnik) Milorad Dodik, predsjednik entiteta BiH Republike Srpske“ i „da se hitno formira predmet o korpuciji i provjeri imovina“ Dodika u Srbiji.

„Dosta je Dodikovog kriminala po Srbiji. Takođe, neophodno je da se u slučaju ovog obima pozovu međunarodni partneri da pomognu u istrazi kriminala i korpucije Milorada Dodika“, smatra Basta.

Basta je napisao da se „građani Srbije i entiteta BiH Republike Srpske hvataju za glavu kad se spomene ime Milorada Dodika znajući i sami u kakve su sve korupcionaške poslove umiješani on i njegova porodica u ovom regionu“.

„Ako se neko obogatio na konto lažnog patriotizma, na priči o ljubavi prema Rusiji i pretnji secesijom Republike Srpske, to je Dodik i njegova porodica. Malo mu je što decenijama vedri i oblači po Republici Srpskoj“, napisao je Basta.

Naveo je da Dodik kao „vjerni glasač na izborima u Srbiji utiče na odluke po pitanju tendera i miješa se u pitanja unutrašnje politike Srbije“ i da je „novac primarna djelatnost gospodina Dodika, iz kojih god izvora bio i koje god valute“, a „to više jednostavno ne može da se toleriše“, zaključio je Basta.

Danas

CATEGORIES
Share This