Ako se ne riješi problem – slijede novi protesti

Ako se ne riješi problem – slijede novi protesti

Rukovodstvo Rudnika i termoeleketrane Gacko održalo je sastanak sa predstvanicima Mjesne zajednice Nadanići, koji su prošlog četvrtka organizovali mirne proteste zbog, kako su tada naveli, trovanja pepelom iz dimnjaka RiTE Gacko.

Na ovom sastanku obje strane iznijele su svoje stavove, a kako su naveli stanovnici Nadanića do riješenja problema sa pepelom neće doći u skorije vrijeme zbog čega bi moglo doći do novih i masovnijih protesta.

Kako je istakao Siniša Milošević predstavanci Mjesne zajednice Nadanići iznijeli su svoje stavove genralnim direktoru Maksimu Skoku i njegovim saradnicaima, a to je da će organizovati nove proteste ukoliko pepeo počne ponovo zasipati to naselje i cijelu opštinu Gacko.

– Na samom početku ja sam iznio stav naše delegacije da će nama orijentir biti dimnjak RiTE Gacko. Ukoliko vidimo, pošto još nije krenula sa radom,  da ide dim I pepeo kako je išao zadnjih stotinjak dana odmah ćemo krenuti u proteste – istakao je Milošević.

Da li postoje riješenje za ovaj problem pokošali smo saznati I od genaralnog direktora RiTe Gacko Maksima Skoka. On se ni ovaj put nije javljao na naše pozive, dok je predstvanicima Nadanića rekao da problem sa pepelom neće biti riješen u skorije vrijeme.

– Rekao nam je da to ne može da ide sve preko noći. Kada bi sad fabrika koja proitzvodi elektro filtere počela sa radom, da ih ne bi napravila za godinu dana. Znači problem RiTE Gacko ne može riješto ni za dane, mjesece, izgleda godine. Mi nećemo sigurno toliko čekati. Iznijeli smo svoj stav i stojimo iza toga – dodao je Milošević.

Mještani Nadanića kažu da imaju podršku i drugih mjesnih zajednica iz opštine Gacko, ali da još uvijek čekaju razgovor sa načelnikom te loklane zajednice  Ognjenom Milinkovićem koji se i dalje ne oglašava o njihovim zahtjevima.

(BN)  Foto: BN

CATEGORIES
Share This