„Ako neće poštovati NS RS, hajde da je raspustimo“

„Ako neće poštovati NS RS, hajde da je raspustimo“

Potpredsjednik SDS-a Ognjen Bodiroga pozvao je Vladu Republike Srpske da hitno dostavi Narodnoj skupštini informaciju o kršenju zaključaka vezanih za donošenje Zakona o Ustavnom sudu BiH.

“Moramo poštovati Narodnu skupštinu i red je da nam se saopšti zašto je SNSD pristao da usvoji još četiri zakona iz 14 prioriteta EU, a prethodno su usvojili čak šest, pri čemu Zakona o Ustavnom sudu nema ni na vidiku. Svi mi smo izglasali zaključak da nema usvajanja zakona iz evropskih prioriteta dok se ne riješi pitanje odlaska stranih sudija i OHR-a. Ako neće poštovati Narodnu skupštinu, hajde onda da je raspustimo“, poručio je Bodiroga.

On naglašava da “uši para tišina iz SNSD-a“ na izjavu delegata u Federalnom domu naroda, Aljoše Čampare iz NIP-a, koji je predložio da se Zakonom o Ustavnom sudu BiH odredi da petorica od devet sudija budu Bošnjaci i da odluke donose prostom većinom bez etničkog i entitetskog veta?!

“Zašto nas lažu? Čime su ucijenjeni da tako gaze Narodnu skupštinu i volju srpskog naroda? Lažne patriote još jednom pokazuju pravo lice i brinu samo o svom kapitalu, a nacionalne interese srpskog naroda tretiraju kao i zaključke Narodne skupštine od 27.juna 2023. godine koje ne poštuju i time urušavaju institucije Republike Srpske“, kaže Bodiroga.

On podsjeća da je pogažen i veto srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović koji se tiče sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, arhitekata i doktora stomatologije u sklopu Centralnoevropskog sporazuma o priznanju stručnih kvalifikacija visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu.

“Mi podržali veto, a oni poslije dva mjeseca usvojili sporazume sa tzv. Кosovom i to dok je tamo bio pogrom nad Srbima“, napominje Ognjen Bodiroga.

Politika koju vodi vladajuća koalicija u Republici Srpskoj je politika koja nema nikakav cilj, ocjenjuje on, a rezultat te politike je demografski, ekonomski i moralno razorena Republika Srpska.

“Politika u kojoj dolaze do izražaja samo ulizice i podobni ljudi, a prava slika te politike je aplaudiranje i javna podrška na primitivizam visokih zvaničnika SNSD-a i pri tome ne vode računa kakav primjer daju našoj djeci. Srpska demokratska stranka kao državotvorna stranka ima moralnu dužnost da ovu vlast pošalje u političku penziju i procesuira odgovorne za brutalan kriminal koji je izražen na svakom koraku. Mi ćemo to svakako i učiniti“, zaključio je Bodiroga.

BN

CATEGORIES
Share This