10 godina uspješnog rada portala ISTOK

10 godina uspješnog rada portala ISTOK

Ispred Redakcije portala ISTOK želimo da se zahvalimo svim našim čitaocima i pratiocima povodom 10 godina uspješnog rada ovog nezavisnog i slobodnog portala.

Prvobitno zamišljem kao regionalni portal, ISTOK je zbog interesovanja čitalaca prerastao u portal Srpske kao nezavisni portal koji se bori za slobodno i demokratsko društvo, za kulturu dijaloga, slobodu mišljenja i razvijanje kritičke svijesti u društvu, prvenstveno Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine i regiona. U tom smislu obrađujemo sve teme od lokalnih do onih od opšteg interesa iz oblasti politike, ekonomije, društva, kulture i sporta.

Želja nam je da nastavimo i pojačamo naš rad koji je prvenstveno zasnovan na entuzijazmu i dobroj volji ljudi koji čine njegovu Redakciju. Trenutno ISTOK ima preko pola miliona mjesečnih pregleda i više od 15 hiljada pratilaca na fb.

Živimo u vremenu kada je objektivno novinarstvo i položaj medija u velikoj mjeri limitiran i pod stalnim pritiskom različitih cenzura, kada je sloboda mišljenja najveća društvena vrijednost.

Veliki je izazov opstati i promovisati navedene vrijednosti za koje se vrijedi žrtvovati.

Moramo da istaknemo da portal ISTOK nikada nije dobio niti jednu prijavu niti tužbu zbog objave svojih informacija što govori o našem argumentovanom i profesionalnom odnosu, iako nastojimo da izgradimo kritički i oštar odnos prema svim pojavama i anomalijama u društvu.

Naš primarni odnos i odgovornost jeste prema samim čitaocima i u tom smislu ćemo i nastaviti naš rad.

Zato čestitke upućujemo prije svega našim čitaocima koji su ključna mjera našeg rada.

REDAKCIJA ISTOKA

CATEGORIES
Share This