Zbog padavina vanredno u Petrovcu na Mlavi

Zbog padavina vanredno u Petrovcu na Mlavi

Zbog obilnih padavina koje su danas pogodile opštinu Petrovac na Mlavi proglašena je vanredna situacija na predlog Štaba za vanredne situacije.

„U periodu između 5 i 7 sati ujutru palo je oko 120 litara vode po metru kvadratnom što je prouzrokovalo izlivanje bujičnih potoka. Takođe je nadošao i nivo vodostaja reke Mlave i zbog izlivanja potoka na pojedinim deonicama proglašena je vanredna situacija kako bi bila pokrenuta neophodna mehanizacija i kako bi šteta u što kraćem roku bila otklonjena“, rekla je za Tanjug šefica kabineta predsedika opštine Petrovac na Mlavi Hristina Đorđević.

Prema njenim rečima trenutna situacija nije kritična, a voda se uglavnom povukla u svoja korita.

„Najgore su bila pogođena seoska naselja Šetonje, Ranovac, Veliko Laole, Leskovac. Uglavnom su bili poplavljeni usevi, a voda se izlila i na nekoliko putnih deonica. U Stamnici je i nekoliko domaćinstava pod vodom“, kazala je Đorđević.

Kako je navela, šteta još nije procenjena, u toku je prikupljanje informacija, a posle povlačenja vode, počeće sanacija najkritičnijih deonica.

„Danas je formirana komisija za procenu štete, sutra će krenuti na teren, tako da ćemo imati neke informacije o šteti“, navela je Đorđević.

(Tanjug) Foto: Mondo/192_RS/INSTAGRAM

CATEGORIES
Share This