Vozači, oprezno vozite: Saobraćaj se odvija na suvim kolovozima, mogući odroni

Vozači, oprezno vozite: Saobraćaj se odvija na suvim kolovozima, mogući odroni

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj odvija redovno po pretežno suvim kolovozima, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na moguće odrone na dionicama u usjecima.

Na putevima na kojima su u toku radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije koja reguliše saobraćaj.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina saobraćaj je obustavljen zbog rušenja tunelske cijevi.

Putnička i teretna vozila nosivosti do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo – Grebak – Ustikolina – Foča, a putnička vozila, kao i teretna nosivosti do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo – Rogatica – Ustiprača – Goražde – Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci – Ustiprača saobraća se jednom trakom, a saobraćaj reguliše privremeno postavljena signalizacija.

Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija je dozvoljena masa veća od 12 tona.

Na dionici Brod na Drini, Foča – Hum, Šćepan Polje izmijenjen je režim saobraćaja zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Saobraćaj je privremeno obustavljen na magistralnom putu Sarajevo – Foča, dionica Trnovo – Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u periodu između 7.00 i 16.00 časova u trajanju dva puta po pet do sedam minuta.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na Koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu saobraća se usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška.

Zbog radova na magistralnom putu Rača – Bijeljina u rejonu Balatuna, saobraća se usporeno jednom trakom, a zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Na regionalnom putu Gornja Čađavica – Ljeljenča, u rejonu Ljeljenče izvode se radovi, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj – Modriča.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Priboj – granica Republike Srpske, FBiH, Šibošnica, dionica Mačkovac – Piperi, zabranjeno je odvijanje saobraćaja za teretna vozila zbog oštećenja mosta u Mačkovcu.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske, FBiH, Podkozara – Čajniče – granica Republike Srpske, Crne Gore, Metaljka.

Na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza, na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – granica Srbije, Rudo zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

U FBiH na dionici Ključ – Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum, na putu Stolac – Neum, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu kroz Dubrovačku ulicu.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Jablanica – Potoci, Žepče – Zenica, Čevljanovići – Nišići i Grude – Vitina, kao i na sjevernom ulazu u Mostar.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This