Uhapšen muškarac (27) osumnjičen za ubistvo u Baru

Uhapšen muškarac (27) osumnjičen za ubistvo u Baru

Službenici policije uhapsili su muškarca čiji su inicijali D.I. (27) zbog sumnje da je jutros u Baru ubio E.M. (29), saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Pomoćnik direktora Sektora za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović rekao je da je odmah po prijavi ubistva grad blokiran, te preduzete mjere i radnje s ciljem identifikacije, lociranja i hapšenja izvršioca krivičnog djela.

– U izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca krivičnog djela, efikasnog reagovanja službenika Regionalnog centra bezbjednosti “Jug” i blagovremene postavke službe, osumnjičeni D.I. je spriječen u bjekstvu i uhapšen – rekao je Šćepanović i dodao da je D.I. tom prilikom upravljao električnim trotinetom, a na glavi nosio kacigu.

On je naveo da je pretragom terena policija pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađena automatska puška iz koje je, kako se sumnja, D.I. ispalio više metaka i usmrtio E.M.

Prema riječima Šćepanovića, D.I. je osumnjičen za krivična djela ubistvo i nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

– Prema operativnim i obavještajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže, obje osobe su pripadnici kriminalne grupe koja djeluje na crnogorskom primorju – rekao je Šćepanović.

On je dodao i da je jedna strana država, sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji, za D.I. raspisala međunarodnu potjernicu.

Iz Uprave policije Crne Gore ranije je saopšteno da je u Baru danas vatrenim oružjem ubijen član organizovane kriminalne grupe čiji su inicijali E.M.

(Srna) Foto: Barinfo.me

CATEGORIES
Share This