Ubijeni u Sarajevu bio povezan sa Ravom Madžidom

Ubijeni u Sarajevu bio povezan sa Ravom Madžidom

Švedski mediji su kao udarnu prenijeli vijest o ubistvu švedskog državljanina Harisa Osterdala (30), koji je danas likvidiran u Sarajevu.

Kako prenosi Dagens Nyheter, ubijeni švedski državljanin bio je povezan sa zloglasnim Ravom Madžidom, poznatijim kao Kurdska Lisica, koji se nalazio na čelu mreže Fokstrot.

Kako su ranije prenijeli mediji, smatra se da je za najnoviji talas napada u Švedskoj upravo odgovorna kriminalna mreža Fokstrot na čijem čelu je irački Kurd Rava Madžid (37) koji je odrastao u Upsali, a trenutno se nalazi u Turskoj.

Unutrašnji raskol u mreži Fokstrota pokrenuo je krvavu spiralu osvete. Na jednoj strani sukoba je zloglasni vođa Madžid koji je takođe poznat kao Kurdska Lisica, a sa druge strane njegov doskorašnji najbliži saradnik Ismail Abdo zvani Jagoda.

U proteklih nekoliko nedelja ubijeno je 12 osoba. Nekoliko zločina dogodilo se u Madžidovom bivšem rodnom gradu Upsali. Izvori kažu Aftonbladetu da rođaci oba muškarca sada beže iz Švedske.

Veruje se da su i Madžid (36) i Abdo (33) u Turskoj. Prema „Aftonbladetovim“ informacijama tamo su otišli i mnogi njihovi rođaci.

Spirala nasilja počela je kada je majka Ismaila Abdoa ubijena u okrugu Upsala u Grenbiju. Vjeruje se da je ubistvo naručio Madžid.

„Nećemo stati dok Lisica ne bude mrtva ili uhvaćena“, rekao je za švedski „Eksprensen“ izvor blizak Abdou. Švedaki SVT prenosi da su tome prethodila dva ubistva u Istanbulu u Turskoj.

Ali, pretpostavlja se ovaj sukob datira od jednog prijašnjeg slučaja. Naime, švedskm podzemljem kolaju glasine da je Madžid osumnjičen da je učestvovao u dvostrukoj igri u kojoj je ukrao narkotike od Abdoa.

Inače, zanimljiva koincidencija jeste da je prije četiri dana u Beogradu, po zahtjevu Kraljevine Švedske, uhapšen švedski državljanin V. M. (1986), koji je takođe član zloglasne grupe „Fokstrot“.

Navodno, kako su prenijeli mediji, uhapšeni Šveđanin u Beogradu je bio glavna karika u narkolancu. Njegov zadatak je bio da spaja dilere iz Srbije i Crne Gore sa „kolegama“ iz Skandinavije, odnosno sa članivoma svog klana koji su dalje rasturali narkotike.

(Nezavisne) Foto:Avaz

CATEGORIES
Share This