U Han Pijesku -14: Minusi u većem djelu zemlje, ali od danas kreće blagi rast temperature

U Han Pijesku -14: Minusi u većem djelu zemlje, ali od danas kreće blagi rast temperature

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH nakon hladnog jutra uz mraz, tokom dana će biti sunčanih perioda uz blagi porast temperature vazduha.

Na jugu će biti sunčano, na krajnjem sjeveru i ponegdje na jugoistoku oblačnost će se održavati i tokom dana uz vrlo hladno vrijeme u tim predjelima, a uveče naoblačenje od sjevera ka jugu u noći samo ponegdje može donijeti slab snijeg, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha iznosiće od minus četiri na krajnjem sjeveru i u višim predjelima do tri, na jugu do 10 stepeni Celzijusovih. Duvaće slab i promjenljiv vjetar, na jugu i na planinama umjeren, sjevernih smjerova.

Temperatura vazduha izmjerena u 7 časova: Han Pijesak minus 14, Srebrenica minus 12, Bijeljina minus 11, Kneževo minus 10, Sokolac minus devet, Tuzla, Čemerno i Bjelašnica minus osam, Gacko i Kalinovik minus sedam, Zvornik, Sarajevo i Drinić minus šest, Doboj, Mrkonjić Grad i Srbac minus pet, Banjaluka minus četiri, Prijedor, Novi Grad, Bileća, Višegrad, Ribnik i Šipovo minus tri, Zenica i Rudo minus dva, Trebinje jedan, Mostar dva i Neum četiri stepena Celzijusova. Na Han Pijesku je visina snježnog pokrivača 11 centimetara, a u Kneževu 10.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na području Mrkonjić Grada, Zvornika i Bijeljine, te duž rijeke Save u Republici Srpskoj, a u FBiH na širem području Orašja, Maglaja, te dijelova Kantona Sarajevo.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This