Sumnja se na novi slučaj trovanja pićem u Hrvatskoj, mladić završio u KBC Zagreb

Sumnja se na novi slučaj trovanja pićem u Hrvatskoj, mladić završio u KBC Zagreb

Tri osobe završile su u bolnici u Zagrebu, a jedna u Rijeci, zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem.

Kako Jutarnji saznaje iz KBC-a Zagreb, sinoć se u tu ustanovu javila još jedna muška osoba.

Postavljena je sumnja da je došlo do trovanja. Kako je Jutarnji saznao iz bolnice, muškarac je u kafiću pio Romerquelle.

Slučaj četvrte hospitalizovane osobe u Hrvatskoj potvrdio je sinoć za Dnevnik Nove TV Rajko Ostojić, specijalist gastroenterologije i hepatologije te predstojnik Zavoda za gastroenterologiju KBC-a Zagreb.

„Oko 20 sati zaprimili smo pacijenta. Riječ je o muškoj mlađoj osobi koji je u klinički dobrom stanju, obrada je u tijeku i za sada izlgeda klinički dobro“, rekao je Ostojić, dodajući da postoji sumnja da je riječ o trovanju pićem. Ali, naglasio je da se čeka detaljna obrada.

Hrvatski mediji podsjećeaju da je mladić u dobi od 19 godina završio je s teškim povredama jednjaka i želuca na hitnom prijemu KBC-a Rijeka nakon što je u jednom riječkom ugostiteljskom objektu ispio bezalkoholno piće.

Iako se to dogodilo u subotu, niko od nadležnih nije reagovao do jučer, nakon medijskih upita, a putem društvenih mreža stvorila se rijetko viđena panika.

I Zavod za javno zdravstvo, policija, riječki KBC i Ministarstvo zdravstva oglasili su se tek nakon medijskih upita.

Alarmantne poruke po WhatsApp i Viber grupama, prema kojima je u riječki KBC zaprimljen veći broj pacijenata s teškim povredama jednjaka nakon konzumacije bezalkoholnih napitaka u riječkim kafićima, širile su se u ponedjeljak poslijepodne munjevitom brzinom.

Tvrdilo se i da je nakon ispiranja cijevi hemikalijama u punionici Coca-Cole u bočicama završila po život opasna kiselina, da je cijela jedna serija bezalkoholnih napitaka Coca-Cole, s bar kodom koji počinje brojevima 385, opasna i da ju je bolje izbjegavati, a podsjećalo se i na slučajeve dječaka u Krapini koji je prije nekoliko tjedana završio u bolnici nakon što je popio sok od jabuke te na muškarca iz Pule koji je teško povrijedio jednjak čašom mineralne vode koju je u maju popio u riječkom restoranu.

Nezvanične informacije koje su do medija stizale iz KBC-a ukazivale su da ovoga puta u priči ipak ima istine. U utorak ujutro iz KBC-a su potvrdili da su na bolnički odjel zaprimili jednu osoba pod sumnjom na hemijsku povredu jednjaka.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This