Poginulo dijete, u automobilu bilo čak osam osoba

Poginulo dijete, u automobilu bilo čak osam osoba

Sedam osoba je povrijeđeno, dok je jedno dijete poginulo u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se noćas dogodila na lokalnom putu Bistarac – Lukavac. Svih osam osoba se nalazilo u automobilu „pežo“ koji se sudario sa drugim vozilom.

Kako je potvrđeno iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK), saobraćajna nesreća se dogodila noćas nešto prije tri časa iza ponoći.

– Policijska stanica Lukavac, oko tri časa je iz Službe hitne medicinske pomoći obavještena da im se javio muškarac sa djetetom starosti oko godinu dana, koje ne daje znakove života, kao i još nekoliko osoba. Svi su upućeni u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla – kazala je potparol Uprave policije MUP TK Adnana Sprečić.

Ona je dodala da se saobraćajna nesreća dogodila tako što je vozač “pežo” ostvario kontakt sa drugim vozilom. Kako je do toga došlo trenutno nije poznato, a decidno će biti utvrđeno nakon vještačenja.

– U automobilu “pežo” se nalazilo osam osoba, petero djece i troje odraslih i svi su povrijeđeni. Smrt jednogodišnjeg djeteta konstatovana je u UKC Tuzla. U saobraćajnoj nesreći još jedno dijete je zadobilo teže povrede, a troje djece je lakše povrijeđeno – precizirala je Sprečić.

Naglasila je da su teške povrede zadobile dvije odrasle osobe.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili policijski službenici iz Lukavca, a o događaju je obavješteno i Tužilaštvo TK.

(Klix)  Foto:Klix

CATEGORIES
Share This