Pakleni vikend u Banjaluci: Zaplijenjen 61 gram marihuane, privedeno 10 osoba

Pakleni vikend u Banjaluci: Zaplijenjen 61 gram marihuane, privedeno 10 osoba

Policija u Banjaluci je tokom vikenda uhapsila dvije osobe zbog neovlaštene proizvodnje i prometadroga, dok je sedam osoba zaradilo prekršajne prijave zbog posjedovanja droge.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka 5. jula ove godine izvršen je pretres kuće i drugih prostorija koje koristi N.M. iz Banjaluke.

Tokom pretresa zaplijenjeno je 32, 5 grama marihuane, digitalna vaga i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

marihuana
FOTO: PU BANJALUKA

– Lice N.B. iz Banjaluke je lišeno slobode 5. jula, jer je kod njega pronađena i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na marihuanu, a potom je na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršen pretres kuće i drugih prostorija koje koristi navedeno lice. Kod N.B. ukupno je pronađeno i oduzeto oko 8 grama zelene biljne materije koja asocira na marihuanu i digitalna vaga za precizno mjerenje- saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Policija je saopštila da je određena količina zelene biljne materije pronađena i kod N.D. i D.Z. oba iz Banjaluke, G.S. iz Kotor Varoši, M.S. iz Prijedora, Z.I. iz Hrvatske i U.T. iz Srbije, dok je određena količina bijele praškaste materije koja asocira na spid pronađena kod N.J. iz Banjaluke.

marihuana
FOTO: PU BANJALUKA

– O navedenom je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje- saopštila je PU Banjaluka.

Lice S.I. iz Banjaluke lišeno je slobode 6. jula 2024. godine u Kotor Varoši, jer je prilikom zaustavljanja i kontrole putničkog vozila opel kojim je upravljalo, odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This