Određen pritvor producentkinji TV Pink

Određen pritvor producentkinji TV Pink

Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Nini Kovačević, producentkinji sa TV Pink, koja je u srijedu uveče izazvala nezgodu u kojoj je teško povrijeđena djevojčica (15).

“Sudija za prethodni postupak Drugog osnovnog suda u Beogradu je dana 28. Juna 2024. godine doneo rešenje kojim je prema okrivljenoj N.K odredio pritvor, koji joj po tom rešenju može trajati najduže 30 dana. Pritvor je prema okrivljenoj N.K određen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 2 Zakonika o krivičnom postupku, odnosno jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, zatim iz člana 211 stav 1 tačka 3 Zakonika o krivičnom postuku, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo. Sudija za prethodni postupak je odbio predlog Drugog osnovnog javnog tužilaštva da se okrivljenoj odredi pritvor i iz razloga propisanih odredbom člana 211 stav 1 tačka 4 Zakonika o krivičnog postupka jer nisu ispunjeni zakonom određeni uslovi”, navodi se u saopštenju Drugog suda.

Okrivljenoj Nini Kovačević na teret je stavljeno izvršenje krivičnog djela Teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 1 u vezi sa članom 289 stav 1 Krivičnog.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Drugog osnovnog suda u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja, navodi sud, prenosi nova.rs.

CATEGORIES
Share This