Najviše kiše u Bileći – u Trebinju vjetar oborio bilbord

Najviše kiše u Bileći – u Trebinju vjetar oborio bilbord

U Hercegovini je juče duva0 jak vjetar praćen kišom. Zbog jakog nevremena u prijepodnevnim časovima, na teritoriji koju pokriva Elektro-Hercegovina, došlo je do nestanka napajanja pojedinih potrošača, ali trenutno kako su, iz ovog preduzeća rekli za „Direkt“, bez struje je samo bilećko selo Divin .

Iako je od jutros više potrošača bilo bez struje, iz preduzeća Elektrohercegovina, kažu da su svi kvarovi otklonjeni osim dalekovoda Divin.

Iz Javnog preduzeća Ekologija i bezbijednost rekli su nam da je na glavnoj ulici u Trebinju, usljed jakog vjetra, pao bilbord, nisu imali drugih prijavljenih oštećenja.

Najviše padavina je, kako su nam javili iz Meteorološke stanice Trebinje, zabilježeno u Bileći, gdje je, od 7 do 13 časova, palo 68 i po litara kiše po metru kvadratnom, u Gacku je palo 40 litara kiše, na Čemernu 35, a u Trebinju je od jutros do 13 časov palo 30 i po litra kiše.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda je, za danas, izdato upozorenje za olujni vjetar.

Prema njihovim najavama udari vjetra danas mogu dostizati i do 90 km/h, a na jugozapadu i jugu se očekuju obilnije padavine od 30 do 70 mm kiše.

„Do večeri će vjetar oslabiti u svim predjelima“, navodeno je na stranici Republičkog hidrometeorološkog zavoda .

CATEGORIES
Share This