Na dva granična prelaza sa Hrvatskom ograničenja: Kolovozi klizavi, ponegdje ima i poledice, savjetuje se maksimalan oprez

Na dva granična prelaza sa Hrvatskom ograničenja: Kolovozi klizavi, ponegdje ima i poledice, savjetuje se maksimalan oprez

Na području Hercegovine vozi se po mokrim i klizavim kolovozima zbog kiše koja je padala tokom noći, a u ostalim krajevima Republike Srpske i Federacije BiH kolovozi su mjestimično vlažni.

Zbog niske jutarnje temperature u višim predjelim ima lokalne poledice, a gusta magla usporava saobraćaj na području Banjaluke, Prijedora, Doboja, Mrkonjić Grada i Istočnog Sarajeva.

Na graničnim prelazima u putničkom saobraćaju nema dužih zadržavanja, dok zbog protesta u Hrvatskoj, preko graničnog prelaza Orašje – Županja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila.

Vozačima iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske savjetuju da voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Privremeno postavljena signalizacija reguliše saobraćaj na dionicama magistralnog puta Johovac – Rudanka i Rudanka – Doboj, gdje su u toku radovi, kao i na dijelu regionalnog puta Razboj – Rudanka.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim saobraćaja na petlji Johovac.

Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na sanaciji klizišta.

Za vrijeme trajanja radova na dionici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja.

Opasnost od klizišta

Na toj dionici putnička vozila saobraćaju otežano, a za teretna vozila saobraćaj je obustavljen zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta. Saobraćaj je zabranjen za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Režima saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Vlasenica – Han Pijesak jedan.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva – Sokolac u toku su radovi.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Aleksandrovac – Aleksandrovac /auto-put/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Izmijenjen je režim saobraćaja, zbog izgradnje benzinske stanice, na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na mostu “Bogdanovac”, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Na magistralnom putu Karanovac – Crna Rijeka, na lokaciji male hidroelektrane Bočac, zbog uređenja korita rijeke Vrbas, uključivanja i isključivanja mehanizacije, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Izmijenjen je režim saobraćaja na putu Prijedor tri – Koprivna zbog radova koji su u toku.

Magistralni put prema Prijedoru

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor, izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/.

Radi izvođenja radova bušenja i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u mjestu Kostajnica, grad Doboj, privremeno je obustavljen saobraćaj na dionici regionalnog puta Doboj Modriča, u mjestu Kostajnica.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ – Čajniče – granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja.

Zbog klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraća se na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Zbog oštećenja mosta u Mačkovcu, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila na regionalnom putu Mačkovac – Piperi.

Teretni saobraćaj

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona, na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar – granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Do kraja godine obustavljen je saobraćaj za sva vozila i pješake u Banjaluci u Ulici put srpskih branilaca, u zoni mosta preko Široke Rijeke, zbog rekonstrukcije, odnosno izgradnje novog mosta.

Za vrijeme trajanja obustave saobraćaja, teretni saobraćaj će biti preusmjeren na brzi put Banjaluka – Laktaši.

U toku je sanacija mosta Begića i Begovića, na putu Jablanica – Mostar, zbog čega je saobraćaj na mostu regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Novi Travnik – Bugojno, Bilješevo – Lašva, Ključ – Sanski Most i Čevljanovići – Nišići.

AMS

CATEGORIES
Share This