Klizišta, odroni i radovi na putu: Ako putujete ovim drumovima, naoružajte se strpljenjem

Klizišta, odroni i radovi na putu: Ako putujete ovim drumovima, naoružajte se strpljenjem

 Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj odvija bez vanrednih ograničenja, uz slabiju frekvenciju vozila, a vozačima se savjetuje oprez zbog učestalih odrona, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Odroni su učestali na putnim pravcima Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Rogolji-Mliništa, Jezero-Novo Selo, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sarajevo-Foča, Sastavci-Ustiprača, Višegrad-Vardište, Brodar-Rudo i Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmjenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj. Radovi su produženi do kraja godine.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7 i 16 časova.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Radovi se izvode i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Agencije

CATEGORIES
Share This