Kladioničarske prevare: Uhapšeno šest osoba – dvije iz Trebinja

Kladioničarske prevare: Uhapšeno šest osoba – dvije iz Trebinja

U pitanju su prevare navodnim namještenim sportskim mečevima. Kako je potvrđeno novinarima u Policijskoj upravi (PU) Trebinje, samo jedna osoba u prethodna tri mjeseca oštećena je za oko 40.000 maraka.

Akcija naziva „XBon“ je realizovana pod nazorom Okružnog javnog tužilaštva (OJT) u Trebinju, a uhapšene su osobe inicijala B.H, M.Z, I.Ć, S.B, N.Š. i M.M.

Kako je rečeno novinarima, istragom je obuhvaćena i osumnjičena još jedna osoba, ali ona trenutno zbog trudnoće nije uhapšena.

„Lice inicijala B.H. iz Mostara i M.Z. iz Trebinja se sumnjiče da su za sebe ili druga lica pribavljali protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica putem društvenih mreža, a u vezi sa rezultatima sportskih utakmica i upućivanjem prijetnji. Na taj način su dovodili u zabludu oštećena lica da im više puta uplate iks bon na njihova imena ili na imena lica inicijala S.P, I.Ć, S.B, N.Š. i M.M“, navedeno je u PU Trebinje.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa rekao je da su policijski službenici stekli osnov sumnje da su lica inicijala B.H. i M.Z. počinili krivična djela: prevara, iznuda i pranje novca, dok se lica inicijala S.P, I.Ć, S.B, N.Š. i M.M. sumnjiče da su počinili krivično djelo pranje novca.

Policijski službenici su izvršili pretrese na šest lokacija – dvije u Trebinju, jedna u Čapljini, jedna u Čitluku, jednu u Mostaru i jednu u Foči i tom prilikom su oduzeli 11 mobilnih telefona različitih marki, laptop, tablet, više SIM kartica, dvije memorijske krtice, četiri bankovne kartice i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u istrazi.

U akciji su učestvovali i policijski službenici Policijske uprave Foča i MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Direkt portal

CATEGORIES
Share This