Danas sjednica Savjeta ministara: Obiman dnevni red

Danas sjednica Savjeta ministara: Obiman dnevni red

Sjednica Savjeta ministara Bosne i Hercegovine održat će se danas sa početkom u 11 sati.

Ministri bi danas trebali usvojiti i odluku kojoj se van snage stavlja Odluka o proglašenju stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Takođe, dnevnim redom sjednice previđeno je određivanje međunarodnih graničnih prelaza za prevoz oružja te formiranje Radne grupe za harmonizaciju propisa o oružju i municiji međusobno i sa pravnom stečevinom Evropske unije.

Jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog pravilnika o evidenciji naučnog i poslovnog iseljeništva i istaknutih pojedinaca u iseljeništvu iz Bosne i Hercegovine, a tu je i Izvještaj o praćenju postupka javnih nabavki za 2022. godinu, najavljeno je iz Savjeta ministara BiH.

Na dnevnom redu će se naći i Izvještaj o prihvatu i integraciji bh. državljana koji se vraćaju u BiH po osnovu Sporazuma o readmisiji za 2022. godinu, a predviđeno je i davanje mišljenja na Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine.

Informacija o realizaciji Plana implementacije dokumenta „Pregled odbrane“ i Akcionog plana implementacije „Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027.“ koju je predložilo Ministarstvo odbrane BiH također je na dnevnom redu današnje sjednice.

(Avaz)

CATEGORIES
Share This