U frizerskim salonima širom Srpske, svako malo dolazi do dodatnih poskupljenja

U frizerskim salonima širom Srpske, svako malo dolazi do dodatnih poskupljenja

U frizerskim salonima širom Srpske, svako malo dolazi do dodatnih poskupljenja. Ali, ne smeta samo to građanima.

Kako priča naša sagovornica, osim poskupljenja kod frizera, velike su i gužve. Poručuje kako se na termin u frizerski salon čeka duže nego kod stomatologa.

Da li je situacija stvarno takva provjerili smo u frizerskim salonima.

-Kada je riječ o terminima zavisi u kojem period godine se naručujete. Naprimjer, sada je vrijeme kada naši ljudi dolazi iz drugi evropskih zemalja i više je zauzetih termina – dodala je ona. Prema njenim riječima, postoje situacije da imate termin čim dođete u salon, a nekada se desi da morate sačekati 3-4 dana.

– Ako se mušterija ne može ukombinovati zbog posla, radnih smjena, onda postoji mogućnost da čeka 7 do 10 dana – rekla je frizerka.

Da je muškarcima nešto lakše, potvrdio je jedan muški frizer. Sa jednom mušterijom je radio, a druga je čekala.

– Kod nas nema dugog čekanja, uglavnom se sve mušterije smjenjuju na pola sata – rekao je on za Srpskainfo. Može se desiti da neko čeka eventualno 2 dana, ali to je baš rijetko.

Slično je i u kozmetičkim salonima.

– Veliki je broj mušterija pa su i čekanja duža nego inače, i traju od 4 do 5 dana – kažu u jednom salonu.

U pojedinim frizerskim salonima u Srpskoj došlo je do novog skoka cijena usluga, pa tako muško šišanje sada košta i do 35 KM.

– Planiram podizati cijene u narednom periodu. Neće biti drastična promjena, za oko 10 odsto otprilike – rekla nam je jedna banjalučka frizerka.

Pitali smo je da li je manje mušterija od kada su frizerske usluge poskupile.

-Nekome nije bitno da li je šišanje 10, 15 ili 20 KM i dalje će dolaziti da se šiša. Nekome jeste bitno i ta osoba će dolaziti rijeđe – dodala je frizerka.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This