Pogledajte koliko košta pranje i peglanje veša

Pogledajte koliko košta pranje i peglanje veša

U okviru rezervacije smještaja hoteli pružaju gostima razne usluge, ali ima i onih koje nisu uračunate u krajnju cijenu te se posebno naplaćuju.

Pored mini-bara, na primjer, tu je i još jedna usluga koju rijetko ko iskoristi, bar kada je kratkotrajan boravak u pitanju, a radi se o pranja i peglanja veša. Provjerili smo koliko košta u jednom poznatom hotelu u srcu Ljubljane.

Naime, u ovo hotelu se ove dve usluge posebno naplaćuju, kao i u većini hotela širom svijeta.

Najjeftinije je pranje intimnog rublja i majica, koje se kreće od oko 3,5 do 4 evra. Bluze se peru za 7 evra, košulje za 6 evra. Džemperi su takođe 7 evra, a suknje, pantalone i pidžame 7,5 evra.

Ako ste na poslovnom putovanju i način oblačenja je strogo poslovan, onda su vam košulje neophodne. Ukoliko niste ponijeli sopstvenu peglu, peglanje iste ćete platiti 5 evra, a toliko bi trebalo izdvojiti za pantalone. Prema ovom cjenovniku, 3,5 evra je cijena peglanja kravate.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Servis za pranje veša je dostupan gostima radnim danima, a vikendom i praznicima ne radi. Takođe, napomenuto je da hotel ne snosi odgovornost za oštećenje materijala ili izgubljene dugmiće. Ipak, gost ima pravo na žalbu u roku od 24 časa nakon primanja veša.

Gost dobija papir sa svim uslugama i cijenama koje su dostupne i zaokružuje onu koju želi, a veš se prikuplja ujutru u 9 časova, a biva vraćen čist istog dana.

Hotelsko pranje veša kao dobar biznis

Postoje brojne agencije i firme koje se bave uslužnim pranjem veša u hotelima i drugim ugostiteljskim objektima. Cijene se formiraju na osnovu kvaliteta proizvoda koji se koriste pri čišćenju, kao i od vrste same usluge. Primjera radi, usluga hitnog pranja podrazumeva da gost dobija svoje oprano odijelo u roku od 3 sata se znatno više naplaćuje.

peškiri
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Neki hoteli nude mogućnost dodatnog popusta za goste koji dugo ostaju, odnosno koriste takozvani mjesečni najam, što smo pronašli i na sajtu jednog beogradskog hotela. Kod njih je moguće potpisati ugovor sa povlašćenim cijenama za kompanije koje organizuju događaje i prijeme u njihovom objektu ili članovi kompanije tu odsedaju dugi niz godina, piše Blic.

CATEGORIES
Share This