Osnaživanje pozicije u građevinskoj industriji u BiH: Domaća kompanija gradi pogon vrijedan 6 miliona KM

Osnaživanje pozicije u građevinskoj industriji u BiH: Domaća kompanija gradi pogon vrijedan 6 miliona KM

Kompanija “Fiko commerc SF” iz Cazina gradiće proizvodni objekat za proizvodnju građevinske limarije u tom gradu, a planirana investicija iznosi šest miliona KM.

Prema riječima investitora, to će predstavljati poseban iskorak za ovu firmu koja već uspješno radi dugi niz godina i u kontinuitetu zapošljava značajan broj radnika. Gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević istakao je da su domaći investitori posebno vrijedni, te naglasio kako se na ovaj način jača lokalna privreda i otvaraju nova radna mjest

– U narednom periodu gradska administracija će se potruditi da bude na usluzi investitorima i da im olakša put kada se radi o dobijanju svih potrebnih dozvola za gradnju – naglasio je Ogrešević. Inače, ova cazinska firma se proizvodnjom građevinske limarije bavi od 1977. godine, a započeli su sa malom zanatskom randnjom koja je potom 1996. godine prerasla u preduzeće sa desetak zaposlenih, te od tada kontinuirano raste i razvija se.

Prije 18 godina u mjestu Vojnić, u Republici Hrvatskoj, otvorili su proizvodni pogon, te značajno uticali na oživljavanje privrednih aktivnosti u tada izrazito nerazvijenom privrednom području, pišu Nezavisne novine.

Iz ove cazinske firme navode kako su u pripremama za otvaranje proizvodno-prodajnog objekta u Banjaluci čime će učiniti efikasnijom buduće poslovanje u regiji i osnažiti svoje pozicije u građevinskoj industriji u BiH.

CATEGORIES
Share This