Doživljava li virtuelna valuta prvu ekspanziju u Srpskoj

Doživljava li virtuelna valuta prvu ekspanziju u Srpskoj

Za manje od godinu dana od kada je usvojen Zakon o pružaocima usluga povezanih sa virtuelnim valutama u Republici Srpskoj dozvolu upis za bavljenje ovom djelatnošću dobilo je pet kriptomjenjačnica.

Ovo je prvi znak da posao sa kritpovalutama doživljava svoju prvu ekspanziju u Srpskoj, a u prilog tome ide oporavak kriptotržišta kroz nagli rast vrijednosti digitalnih novčića nakon strmoglavog pada prije godinu dana.

Za sada, ovim valutama legalno se trguje u kriptomjenjačnicama u Banjaluci, Bijeljini, Gradiške i Istočnom Novom Sarajevu. Ove firme su ispunile uslove propisane zakonom i od Komisije za hartije od vrijednosti RS dobile dozvolu za rad sa investitorima i kompanijama u Srpskoj.

-Kada je 2007. godine Banjalučka berza doživljavala svoj vrhunac, postojalo je oko 20 brokerskih kuća. Danas ih ima samo pet. Tako je i ovdje. Postoji hiper popularnost kriptovaluta i ponuda tih usluga, ali ako se time hoćemo baviti ozbiljno, potrebno je mnogo više od toga, rada, novca i vremena – rekli su iz jedne kriptomjenjačnice za Capital.

Capital

CATEGORIES
Share This