VISOKO PRIZNANJE SKANU ZORANU GRUJIČIĆU -Poštovan u Srbiji i Republici Srpakoj, ali i od Sežane do Đevđelije

VISOKO PRIZNANJE SKANU ZORANU GRUJIČIĆU -Poštovan u Srbiji i Republici Srpakoj, ali i od Sežane do Đevđelije

Diplomirani inženjer Zoran Grujičić iz Krupnja, rodom iz Krupnja, dobitnik je, povodom Vidovdana, Zlatne povelje „Dr
Draga Ljočić“, jednog od najviših priznanja Srpske kraljevske akademije, koje je ustanovljeno u čast prve srpske
ljekarke, prve Srpkinje sa fakultetom i jednom od pet u Evropi, velikom zadužbinarkom, ratnikom, rodoljubom i pravdoljubom, rođenom Šapčankom.

Grujučić je veliki humanista i zadužbinar sa obje obale Drine, poštovan kao čovjek, stručnjak i privrednik, na obje obale Drine, u zemljama bivše SFRJ, ali i u Evropi i mnogim dijelovima svijeta.Uspio je, ono što mnogi nisu mogli ni da
pomisle da, sa svojom suprugom dr Jelenom Grujičić, u najtežim uslovima za rad i poslovanje, prodre na svjetska tržišta, da osvoji veliku paletu proizvoda koji su već dali ili daju značajan pečat ovdašnjoj farmaceutskoj industriji, ali sa onim što, isključivo, potiče iz prirode.

-Drago mi je što sam, radeći ovaj posao, uspio da pronosim ime i slavu naše zemlje, ali i našeg znanja, sa mojom suprugom, i našim stručnim timom u kom su mladi ljudi, puni znanja i umijeća, ali i želje da neprestano uče i stvaraju nove vrijednosti u interesu zdravlja ljudi -kaže Grujičić. -Kod nas se, i te kako vodi računa o rodnoj ravnopravsnoti zašto
se čitav život zalagala čuvena dr Draga Ljočić.

Grujičić je, kako se navodi u obrazloženju za nagradu, „uspio i da značajno unapredi zdravlje stočnog fonda u Rađevini, da svesrdno pomogne poljopriprivrednicima u Rađevini da imaju zdrava grla i njihove potomke, pa je ovaj dio Rađevine, danas, po tome skoro bez premca u bivšoj SFRJ.

Grujičić je, sa porodicom, veliki zadužbinar Spomen hrama na Mačkovom kamenu, koji je podignut u čast junaka sa bitaka na Mačkovom kamenu i na Drini, povodom 100 ljeta od završetka Velikog rata.Dobrotvor je u više hramova u Srbiji, a njegov human rad poznat je od početka njegovog rada, uz stalno isticanje drevnog i časnog darovanja: -Da daje ljevice, a da ne zna desnice i obrnuto.I, da ruka koja daje nikad se ne suši.

-Grujičić je, po svemu, dostojan tog uzdarja i neka ga nosi i neka se njim ponosi -kaže akdemik profesor Veljko Đukić, čuveni srpski ljekar i dobrotvor, inače zamenik predsjednika SKANU.

ISTOK

CATEGORIES
Share This