Učenici SŠC „Petar Petrović-Njegoš“ odlični na školskim takmičenjima

Učenici SŠC „Petar Petrović-Njegoš“ odlični na školskim takmičenjima

Da čajničke škole još uvijek nešto vrijede, da nisu propale, i da se još uvijek dobro radi sa djecom potvrđuju rezultati na regionalnim takmičenjima održanim prethodnih dana.

Učenici SŠC „Petar Petrović-Njegoš“ su se odlično pokazali na regionalnim takmičenja iz Matematike i Ruskog jezika.
Marko Tanasković je zauzeo drugo mjesto na takmičenju iz Matematike održanom 30. marta u JU SŠC „28. jun“.

Marko je učenik 3. razreda Gimnazije u SŠC „Petar Petrović-Njegoš“.

Njegov mentor je profesor Miloš Krezović.

„Drago mi zbog ovog uspijeha. Stekao sam neke nove prijatelje i nadam se novim zanimljivim takmičenjima.“, izjavio je Tanasković za Čajnički Dnevnik.

Marija Simić i Aleksandra Mašić, učenice 4. razreda Gimnazije su zauzele 4. mjesto na takmičenju iz Ruskog jezika održanom u Foči.

Njihov mentor je profesorica Jovana Batak.

„Pored svih obaveza u završnoj godini srednje škole nismo izdvojile previše vremena za vježbanje. Ipak, sa onoliko koliko smo uspjele da pređemo, ostvarile smo zadovoljavajuće rezultate. Drago mi je što smo pristale na učestvovanje, jer to za nas predstavlja bitno iskustvo za budućnost, a i najvažnije od svega da ohrabrimo i ostale učenike naše srednje škole da učestvuju u sličnim aktivnostima i da ne potcjenjuju svoje mogućnosti.“, rekla nam je Marija Simić koja će našu školu i grad predstavljati na republičkom takmičenju.

Aleksandra Mašić kaže:
„Takmičenje je bilo jedno prelijepo iskustvo za mene. U početku nisam bila za takmičenje, jer nismo bile dovoljno uvježbane ,ali drago mi je da smo otišle. Zadovoljna sam rezultatom koje smo postigle.“

CATEGORIES
Share This