U vječnost se preselio jedan od vitezova Nevesinjske olimpijade: Savo Kovačević preminuo u 86. godini

U vječnost se preselio jedan od vitezova Nevesinjske olimpijade: Savo Kovačević preminuo u 86. godini

U vječnost se preselio Savo Kovačević iz Gacka, jedan od vitezova Nevesinjske olimpijade. Ugledni Gačanin, poznat širom Hercegovine, preminuo je sinoć u 86. godini

Sahrana će biti obavljena sutra u 14 časova na seoskom groblju u Srđevićima.

Savo Kovačević je gotovo četiri decenije izazivao divljenje ljubitelja konjičkog sporta u Hercegovini. Viteška nadmetanja na Bratačkom lugu privlačila su najviše posjetilaca pa su se i priče o šampionima dalje čule.

Čestiti i razboriti Kovačevići uvijek su bili među najboljim stočarima u Gacku, a takmičenje na Nevesinjskoj olimpijadi za njih je ponajviše bilo čast i ponos. Savo je još kao dječak 1954. godine dobio povjerenje svog oca Alekse da jaše konja, a taj njegov debi završen je najljepši način, osvajanjem prve nagrade.

U narednim decenijama Savo je nanizao najviše trofeja u najpopularnijoj disciplini nevesinjskog sabora tradicije i viteštva, a njegov Miško je sa osam trijumfa najuspješnije grlo koje je ikad trčalo nevesinjskim ravnim barama.

Kovačević je posljednjih godina sa mnogo volje učestvovao u aktivnostima za kandidaturu Nevesinjske olimpijade za UNESKO listu, prenosi Trebinje.com.

CATEGORIES
Share This