Sveštenik prijavio da su pokušali da mu otmu dijete

Sveštenik prijavio da su pokušali da mu otmu dijete

Aleksinački sveštenik Hadži Ivan Milenović prijavio je policiji da je u četvrtak pokušana otmica njegovog dvanaestogodišnjeg sina.

Kako je naveo, na društvrnoj mreži Fejsbuk, mališana su jurili 200 metara ali je uspio da im pobjegne.

Sveštenik je izrazio sumnju da su krivci Rumuni koji su se danima kretali na tom području, prenosi nova.rs.

Njegova supruga Violeta potvrdila je muževljeve navode i istakla da nimalo ne sumnja u priču svog sina te da postoji i svjedok navodnog pokušaja otmice.

„Deca su se vraćala iz muzičke škole, moj sin je primetio jednog čoveka u sivom vozilu a drugi je bio van automobila, bio je u crnoj odeći sa tamnom kosom i tamnom bradom. Dete je kazalo da ga je taj čovek čudno gledao. Čim mu je sin okrenuo leđa, taj čovek je krenuo za njim, sin je video da ga taj muškarac prati, počeo je da beži a taj muškarac ga je pojurio i pratio ga 200 metara. Kada je video da ulazi u naše naselje, progonitelj je odustao“, priča ona.

Kaže da svom sinu vjeruje jer je bio vidno uplašen te da je tom događaju svjedočila i jedna žena.

„Moje dete je pametno, ne bi to izmislilo. Ta žena koja je to videla dala je izjavu u policiji, ona je prošla pored njih pre moga sina, bili su joj sumnjivi i posle je videla kako jure dete. Moj sin više ne sme da ide sam, uplašen je. I ja sam te ljude videla nekoliko dana ranije, zaustavili su mene, mog svekra i svekrvu i pitali su nas gde je autoput.To su bili Rumuni u sivom autu, obučeni u crno, sa crnom kosom. Čak samo čuli da se ovo isto desilo u obližnjem selu Suhotno ali ljudi nisu prijavili, pokušali su da dete ubace u auto. Smatram da policija treba da proveri te Rumune koji navodno ovde prodaju šerpe, da su te večeri poslali Žandarmeriju, sigurno bi ih pronašli a ne samo jednu policijsku patrolu koja nije mogla da ih nađe“, zaključuje Violeta Milenović.

Kako nova.rs saznaje, policija je postupila po prijavi i radi na utvrđivanju svih okolnosti i na rasvjetljavanju prijavljenog događaja.

Prema nezvaničnim informacijama, za sada nema osumnjičenih za navodni pokušaj otmice.

Nezavisne

CATEGORIES
Share This