Stefan Vuković: Stečeno znanje primjeniti u Hercegovini gdje smo naučili prva slova

Stefan Vuković: Stečeno znanje primjeniti u Hercegovini gdje smo naučili prva slova

Školu će pamtiti samo po lijepim trenucima- Stefan Vuković

Ovako za „Direkt“ sumira protekle četiri uspješne godine gimnazijalac Stefan Vuković, đak generacije u Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“ u Bileći.

„Škola ostaje upamćena samo po lijepim trenucima, po drugarstvima koja će, nadam se da traju vječno. Ono na što želim da skenem pažnju je i ekskurzija. I ona je obilježila naše srednjoškolsko obrazovanje. Bez dileme, to je sedam najljepših dana u dosadašnjem životu i nešto što je nemoguće prepričati, jednostavno se samo može doživjeti“,rekao je Vuković.

Skroman i odmjeren, bez pretjeranih hvalospjeva, ali sa rezultatima u knjižici, nagradama i  priznanjima, iza kojih stoji rad i odgornost.

„Sve četiri godine bio sam redovan učesnik regionalnih takmičenja iz matematike i fizike, a često sam osvajao druga i treća mjesta. U četvrtom razredu učestovao sam i iz francuskog jezika i na republičkom takmičenju “, kazao je Vuković.

Nastaviće da studira građevinu na Fakultetu tehničkih nauka.  Kako kaže, od malih nogu, sve što je u vezi sa ovom branšom interesovalo ga je, pa je ona i priroran slijed okolnosti, a ljubav prema matematici i fizici želi da nadograđuje na fakultetu u Novom Sadu.

„Srećan sam da će većina đaka generacije iz Hercegovine upisati FTN, to sam pročitao kod vas na portalu. Mi se svi, manje – više znamo i privatno i sa takmičenja. Moram naglasiti da takmičenje nisu samo nagrada i rezultati, nego nova poznanstva, jer nikad ne znamo gdje ćemo se ponovo sresti“, istakao je Vuković.

Mali fudbal

Zajedno sa školskom ekipom u malom fudbalu u drugom razredu bili su trećeplasirani na republičkom takmičenju, što mu je, prisjeća se bilo omiljeno takmičenje.

U slobodno vrijeme igra mali fudbal

„Ove godine zauzeli smo četvrto mjesto pod vođstvom profesora Dobrivoja Tabakovića. Inače u slobodno vrijeme rekreativno igram mali fubdal, a kao dječak trenirao sam i fudbal u FK „Hercegovac“, kazao je Vuković.

Bileća u srcu

Prema njegovim riječima, sve treba da ide svojim tokom, tako da će se prvo maksimalno fokusirati na fakultet, a nakon toga volio bi, da svoju budućnost gradi u zavičaju.

„Nikad ne znamo gdje će nas putevi nakon fakulteta odvesti, a moja je želja, ako nađem pristojan posao nakon završenog fakulteta, da se vratim u Hercegovinu. Meni je u Bileći sve, u Hercecovini je puno stvari zapostavljeno, mi mladi moramo primijeniti stečeno znanje tamo gdje smo naučili prva slova“, dodao je on.

Direkt portal

CATEGORIES
Share This