Šta se dešava: Zašto se okružno tužilaštvo Bijeljina posipa pepelom?!

Šta se dešava: Zašto se okružno tužilaštvo Bijeljina posipa pepelom?!

Nakon što su iz MUP-a Republike Srpske danas saopštili da su sinoć na području Bijeljine i Zvornika izveli akciju po nalogu bijeljinskog Okružnog tužilaštva, koje je danas u više navrata odbacilo te tvrdnje navodeći da nisu bili upoznati o policijskoj akciji, večeras su se posuli pepelom.

Iz Okružnog tužilaštva Bijeljina večeras je saopšteno da je o policijskoj akciji bila upoznata Glavni okružni tužilac.

U saopštenju se kaže da su sinoć na području PU Bijeljina i PU Zvornik, MUP Republike Srpske, Uprava kriminalističke policije, Uprava za organizovani i teški kriminal u saradnji sa PU Bijeljina i PU Zvornik sprovodili  pojačani nadzor i operativnu akciju u cilju borbe protiv organizovanog kriminala i teških krivičnih djela.

„O navedenom je bila upoznata Glavni okružni tužilac da će se na teritoriji nadležnosti Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini sprovesti konkretna akcija policije. Obzirom da nije bilo potrebe za uključivanjem dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini za preduzimanjem mjera i radnji iz nadležnosti Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, to dežurni tužilac nije izdavao naredbe i preduzimao druge mjere u navedenoj akciji“, kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da je akcija sprovedena na nivou preduzimanja policijskih mjera i radnji u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske i Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

„Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i MUP Republike Srpske imaju odličnu saradnju u sprovođenju dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, koja će se nastaviti i u narednom periodu“, kaže se u saopštenju Okružnog javnog tužilaštva Bijeljine.

Nije poznato zbog čega je skoro 24 časa trebalo Okružnom javnom tužilaštvu da saopšte da je bila upoznata Glavni tužilac tog tužilaštva i time demantuju sami sebe, jer su danas u više navrata tvrdili da nisu bili upoznati sa policijskom akcijom.

Ni Tužilaštvo BiH nije bilo upoznato o pomenutim aktivnostima MUP Republike Srpske.

Podsjetimo da je tokom prošle noći na području Bijeljine izvedena velika policijska akcija u kojoj su učestvovali i pripadnici Žandarmerije. Policija je kontrolisala sve ulaze, odnosno izlaze, iz Bijeljine. Kontrolisana su sva vozila u oba pravca, kao i putnici u njima. Kontrole, odnosno policijska racija, je zabilježena i u pojedinim ugostiteljskim objektima.

Iz MUP-a RS je saopšteno da je privedeno 15 osoba koja su bila predmet kriminalističke obrade.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This