Srećom niko nije stradao – ponovo veliki odron u tunelu kod Foče

Srećom niko nije stradao – ponovo veliki odron u tunelu kod Foče

Prije nešto više od mjesec dana, krajem novembra prošle godine u tragičnoj nesreći koja se dogodila u tunelu u blizini Foče, na putu za Vojkoviće i Istočno Sarajevo, život je izgubio vozač kamiona. Nesreća je htjela da se kamen obruši u tunelu u trenutku kada je kamion nailazio, udari direktno u kabinu i mladog vozača iz Dervente, oca troje djece, koji je na mjestu nastradao, a na sreću suvozal koji je bio u kabini nije bio povrijeđen i zaustsvio je kamion, pa je izbjegnuta još veća tragedija.

Prije pola sata u mjestu Osija u mjestu Dobro polje, u tunelu na putu Foča – Vojkovići, Istočno Sarajevo, ponovo je došlo do odrona kamena u tunelu, al na sreću niko nije nastradao. Ponovo se ogromna količina kamena odronila iz vrha tunela, armirano-betonska oplata je propala a saobraćaj je obustavljen.

Nakon prethodne tragedije Vlada ji Putevi Srpske najavili su rekonstrukciju ali ništa konkretno nije urađeno, osim što su sata nova obećanja u izbornoj godini da će se graditi brza cesta Trebinje – Bileća, a pitanje je koliko ljudi treba da pogine na hercegovačkim drugovima pa da se nešto preduzme i napravi pristojna mreža magistralnih puteva, kako ne bi ostali jedino slijepo crijevo ovog dijela Evrope.

Nebojša Vukanović

CATEGORIES
Share This