Produžen pritvor za maloljetnika iz Bileće koji je crtao plan napada na školu u Trebinju

Produžen pritvor za maloljetnika iz Bileće koji je crtao plan napada na školu u Trebinju

Naime, Vijeće Osnovnog suda u Trebinju donijelo je rješenje kojim se maloljetniku iz Bileće produžuje pritvor koji može trajati najviše do 12. juna 2024. godine.

Pritvor je produžen na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, a nakon održanog ročišta u prisustvu republičkog javnog tužioca, maloljetnika i njegovog branioca.

“Imajući u vidu osjetljivost samog  predmeta i činjenicu da se radi o maloljetnom licu, više informacija, za sada, nije moguće saopštiti”, rekla je „Direktu“ Dragica Tojagić, sekretarka Republičkog javnog tužilaštva.

Podsjećanja radi, maloljetnik je već proveo jedan mjesec dana u pritvoru, koji mu je ranije odredio Okružni sud u Banjaluci.

Kako su ranije mediji pisali, maloljetnik je u lajv četu na društvenoj mreži ”TikTok” prikazivao skicu i plan napada na školu u Trebinju. Na skici je popisao mrtve i ranjene, kao i satnicu kada će započeti napad, navodeći da će sve okončati saomoubistvom. Maloljetnik je na snimku prikazao i pištolj, za koji se ispostavilo da je plastični.

Inače, u večernjim časovima, kada je maloljetnik i uhapšen, među roditeljima u Trebinju su počele da kruže poruke upozorenja da sutra ne vode djecu u škole i vrtiće, zbog navodnih informacija koje su procurile iz policije, a odnose se na napad na pojedine školske objekte.

Budući da roditelji  nisu imali pravovremene, tačne i jasne informacije, mnogi od njih su upozorenja shvatili ozbiljno, pa djecu nisu odveli u škole i vrtiće.

Trebinjska policija se zvanično oglasila tek sutro jutro u 9.30 časova.

Direkt portal

CATEGORIES
Share This