Poznato zdravstveno stanje djece nakon pada sa ringišpila

Poznato zdravstveno stanje djece nakon pada sa ringišpila

Nakon pada s ringišpila u Ljubuškom, u Centar urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar dovezeno je sveukupno pet osoba, od kojih su dvije otpuštene kući a tri zadržane na liječenju.

“‘Tri maloljetne osobe zadržane su na liječenju, a dvije su otpuštene kući. Djevojčica rođena 2008. godine hospitalizirana je na Odjelu za dječju hirurgiju. Za sada je riječ o lakim tjelesnim povredama. Dječak rođen 2010. godine zadobio je teške tjelesne povrede koje trenutno nisu opasne po život. Hospitalizovan je na Odjelu za dječju hirurgiju. Treća osoba, dječak rođen 2010. godine hospitalizovan je na Klinici za neurohirurgiju. Za sada je riječ o lakim tjelesnim povredama”, potvrđeno je za Bljesak.info iz mostarske bolnice.

Podsjećamo, u četvrtak 30. svibnja oko 20 sati dogodila se nesreća na ringišpilu koji se nalazio blizini Gimnazije Ljubuški u Ulici Sestre Silvije Antić. Policijska uprava zaprimila je prijavu od Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški te je odmah po pozivu izašla na mjesto događaja.

“Maloljetne osobe su upućene u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar kako bi se utvrdio stepen povreda”, potvrdila je ranije za Bljesak.info portparolka Uprave policije MUP-a ZHK navodeći kako je povrijeđeno šestero djece.

O svemu je upoznat dežurni tužilac Županijskog tužilaštva u Širokom Brijegu, a istraga je prekinuta zbog loših uslova te se po naredbi tužilaštva treba nastaviti jutros.

(N1) Foto: Fena

CATEGORIES
Share This