„Poslovanje Šuma do kraja godine mora biti pozitivno“ Minić prijeti smjenama, ali samo u šumskim gazdinstvima

„Poslovanje Šuma do kraja godine mora biti pozitivno“ Minić prijeti smjenama, ali samo u šumskim gazdinstvima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić poručio je da poslovanje „Šuma Srpske“ do kraja godine mora biti pozitivno.

On je najavio da će zbog neispunjavanja planova u skladu sa devetomjesečnim izvještajima uslijediti promjena menadžmenta u pojedinim šumskim gazdinstvima, poput Višegrada, Foče, Kneževa i Čajniča.

-Nismo primijetili pomak. Imate nalog na šest mjeseci šta treba da uradite i kakvi su efekti toga – rekao je Minić.

On je pozvao na ozbiljnost kako bi “Šume Srpske” bile samoodržive.

– U posljednjih sedam dana smo u saradnji sa MUP Republike Srpske i šumarskim inspektorima oduzeli više od 700 kubika raznih sortimenta drveta – rekao je Minić.

On je poručio svima koji su špekulisali da vrijeme nije bilo opravdanje za loše poslovanje i šestomjesečni minus od 5.000.000 KM.

Minić je najavio nastavak ove akcije s ciljem da se menadžmentu i radnicima, kao i građanima, da do znanja da se neke stvari u poslovanju mijenjaju, te istakao da primjena informacionog sistema već daje rezultate.

On je za Centar za sjemensko-rasadničku proizvodnju rekao da je jedan od najsavremenijih na Balkanu za koji se mora obezbijediti tržište, te u tom pravcu najavio promjenu određenih uredbi i propisa kako bi Centar ostvario i dobit.

Direktor Centra za sjemensko-rasadničku proizvodnju Mihajlo Marković rekao je da na njihovo negativno poslovanje utiče činjenica da sezonski posluju, odnosno da otpremu sadnica imaju u proljeće i jesen, te da se u vakuum prostoru ostvaruju troškovi bez prihoda. On je naveo da u Centru i pet radnih jedinica radi 45 radnika, čije se plate isplaćuju po sistemu mjesec za mjesec, s tim što se kasni u isplati dvije plate.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This