Poslije Drinićevog poslaničkog pitanja: Počinje isplata novca porodicama poginulih boraca i RVI u Srpskoj

Poslije Drinićevog poslaničkog pitanja: Počinje isplata novca porodicama poginulih boraca i RVI u Srpskoj

Porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida u decembru počinje isplata bespovratnih novčanih sredstava za rekonstrukciju stambenih objekata, u iznosu do 8.000 КM, koje čekaju od 2019. godine.

Upravo ovo kašnjenje sa isplatom bio je povod poslaniku PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojši Driniću da na sjednici Narodne skupštine RS, 26. septembra ove godine, Vladi RS postavi pitanje zašto nije ispunjeno obećanje od prije pet godina, o čemu je Srpskainfo ranije pisala.

Odgovor koji je dobio bio je da nema novca.

– Izgleda da moj rad kao narodnog poslanika nije bio uzaludan i da neka pitanja imaju odjeka. Poslije mojih primjedbi, očito je, da su u Vladi Republike Srpske razmislili i odlučili da nađu način i isplate sredstva porodicama poginulih i RVI u decembru. To je za pohvalu. Кao što ću uvijek kritikovati ono što je loše za narod, tako ću i da pohvalim ono što je dobro, ko god to uradi – istakao je Drinić.

Zahvalio je medijima koji su prenijeli poslaničko pitanje i podržali borbu za isplatu sredstava porodicama poginuluh boraca i RVI.

– Ne smijemo zaboraviti najhrabrije sinove Republike Srpske, one koji su žrtvovali svoje živote za našu slobodu i Republiku Srpsku koju danas imamo – kaže Drinić.

U Ministarstvu rada i boračko invalidske zaštite rekli su da je za isplatu bespovratnih novčanih sredstava za rekonstrukciju stambenih objekata porodicama poginulih boraca i ratnih vojnih invalida izdvojeno 500 hiljada maraka, te da će u prvoj fazi biti obuhvaćeno 18 opština.

Iz Vlade Republike Srpske naveli su da su sredstva u kratkom roku obezbijeđena u saradnji sa Ministarstvom finansija i uštedama u radu Ministarstva rada i boračko invalidske zaštite.

Tako će napokon biti ispunjeno obećanje staro gotovo pola decenije.

Srpska info
CATEGORIES
Share This