Počinje suđenje bivšem gradonačelniku Doboja

Počinje suđenje bivšem gradonačelniku Doboja

Devet godina od katastrofalnih poplava.

U Okružnom sudu Banjaluka za sutra je zakazan početak suđenja bivšem gradonačelniku Doboja Obrenu Petroviću za krivično djelo izazivanja opšte opasnosti tokom poplava 2014. godine u kojima je nastradalo 11 osoba.

Zajedno sa Petrovićem, sudiće se i bivšem šefu Odsjeka civilne zaštite u ovom gradu Milku Vidakoviću.

“Za 30. avgust 2023. godine u Okružnom sudu u Banjaluci je zakazano ročište za glavni pretres u predmetu koji se vodi pred ovim sudom protiv optuženih O. P. i M. V. zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti, po optužnici Okružnog javnog tužilaštva Doboj od 6. decembra 2022. godine”, saopšteno je iz suda.

Ukoliko im se dokaže krivica, optuženima prijeti do 15 godina zatvora.

Optužnicu protiv njih podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Doboju u decembru prošle godine, a optuženi Petrović se 30. januara ove godine izjasnio da nije kriv po optužnici koja ga tereti za krivično djelo izazivanja opšte opasnosti.

Dobojsko tužilaštvo je ranije saopštilo da se Petrović i Vidaković terete za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Optužnica ih tereti da su krivično djelo izvršili u vremenskom periodu od 13. do 17. maja 2014. godine, u vrijeme katastrofalnih poplava, a u to vrijeme Petrović je bio gradonačelnik, ali i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije, dok je Vidaković bio i načelnik gradskog Štaba za vanredne situacije.

(Buka)

CATEGORIES
Share This