Platio prvu klasu, a dobio gnjile trupce: Plavšić istovario oblovinu ispred šumarije!

Platio prvu klasu, a dobio gnjile trupce: Plavšić istovario oblovinu ispred šumarije!

Umjesto oblovine prve klase, kako je deklarisana u otpremnici, na kamion je natovareno 52,5 m3 trulih trupaca, što je vidljivo i na video zapisu.

Milan Plavšić, vlasnik drvoprerađivačkog preduzeća „MDL“ d.o.o. iz Šipova i odbornik u SO Šipovo, godinama se bori protiv samovolje i bahatosti SNSD-ovih lokalnih moćnika. Ovoga puta otišao je i korak dalje: u znak protesta, istovario je 52,5 m3 smrčeve oblovine ispred sjedišta ŠG „Gorica“ u Šipovu.

Umjesto oblovine prve klase, kako je deklarisana u otpremnici, na kamion je natovareno 52,5 m3 trulih trupaca, što je vidljivo i na video zapisu.

„Samo da kažem svojim dušmanima i njihovim nalogodavcima da ću im svaki kamion ovdje dotjerati! Smeća koje hoće da mi daju pod prvu klasu! Osamnaest inspekcija su mi poslali u protekle dvije godine da me uguše i satru, ali neće nikada. Ovo je njihov obraz i htijenje da mi naude i napakoste, zato što sam im rekao istinu u lice: da su kriminalci i pljačkaši ovog jadnog i napaćenog naroda!“ -poručio je Plavšić u svom video obraćanju.

Video snimak jasno pokazuje da su na trupcima plave pločice koje označavaju prvu klasu, kako i stoji u propratnoj otpremnici. Međutim, vidljivo je da je trupce napala trulež i da po njima rastu gljive i mahovima, što je nedopustivo za drvne sortimente prve klase.

Ovo nije prvi put da Milan Plavšić javno istupa i kritikuje rad rukovodstva ŠG „Gorica“ iz Šipova, kao i načelnika opštine Milana Kovača, za kojeg kaže da ima monopol nad raspodjelom drvnih sortimenata iz lokalne šumarije.

Predstavnici udruženja drvoprerađivača iz ove zapadnokrajiške regije, koje okuplja 12 preduzeća, prošle godine su blokirali šumske puteve, jer su imali uplaćeno oko milion KM avansa, dok su preduzeća bliska Milanu Kovaču u tom trenutku bila dužna milion i 79.000 KM.

Plavšić je javno optuživao ŠG „Gorica“ da povlaštenim preduzećima daje oblovinu bez avansa, ali i da fakturiše prvu klasu kao da je druga, ili treća, dok u njegovom slučaju radi suprotno.

„Ja im nikada neću kleknuti, neka zapamte za sva vremena!“, poručio je Plavšić, kojeg su prošle godine smijenili sa funkcije predsjednika SO Šipovo i isključili iz SNSD.

(BN) Foto: BN

CATEGORIES
Share This