PDP: O značaju VRS pričaće onaj kojem je i ta svetinja poslužila kao politikantska igračka 

PDP: O značaju VRS pričaće onaj kojem je i ta svetinja poslužila kao politikantska igračka 

Demobilisanim borcima, nekadašnjim pripadnicima Vojske Republike Srpske, kao i pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka upućujemo iskrenu čestitku povodom Vidovdana, krsne slave VRS.

Vojska Republike Srpske je slavna, junačka vojska, koja je, braneći kućne pragove i naš narod, a poučeni teškim stradanjima u prošlosti, istovremeno izvojevala i najveću srpsku pobjedu s kraja dvadesetog vijeka, a to je naša Republika Srpska. Pamtimo i uvijek ćemo pamtiti doprinos Vojske Republike Srpske u očuvanju srpskog naroda na ovim prostorima i bitno je da tradiciju VRS i danas čuva Treći pješadijski puk.

Danas je prilika i da odamo poštu i vječnu zahvalnost skoro 24.000 boraca koji su dali svoje živote tokom odbrambeno-otadžbinskog rata.

Srpska vojska je kroz vijekove bila junačka vojska, a obraz slavnih predaka sačuvali su i pripadnici Vojske Republike Srpske. Zato je porazno što će i danas, povodom ovog velikog praznika, demobilisanim borcma slovo o patriotizmu držati jedan obični ratni dezerter i profiter. Busaće se u „junačka“ prsa onaj koji je tokom odbrambeno-otadžbinskog rata bio na prvoj liniji šverca cigareta.

Onima koji su ljubav prema otadžbini dokazali tako što su četiri godine stavljali glavu na kocku, o ljubavi prema otadžbini će pričati dezerter koji je prije samo nekoliko dana pjevao na mjestu gdje je živote izgubilo preko 800 pripadnika Vojske Republike Srpske. Možda će taj pomahnitali milijarder opet naš narod nazivati bijednicima, jer se neko usudi da se požali da nema posao.

O značaju VRS pričaće taj isti kojem je Vojska i danas bitna toliko da se njom poigrava, obećava njeno vraćanje pod nadležnost Republike Srpske, što se čak i izglasalo u Narodnoj skupštini, a onda, kada mu prestane biti potrebna ta tema, na to zaboravi kao da se nikada nije desilo.  O značaju VRS pričaće onaj kojem je i ta svetinja poslužila kao politikantska igračka.

Pričaće taj i o slavnoj srpskoj prošlosti, kao i o našim najvećim stradanjima, misleći da smo zaboravili da je lično on odobrio hrvatskom predsjedniku da dođe u Derventu i odlikuje HVO brigadu koja je ubijala srpske žene, djecu i muškarce i to da ih odlikuje nekoliko metara od mjesta gdje je ta ista brigada držala logor za Srbe.

Na sav glas će hvaliti i sebe, svoju predanost državi, kao da smo zaboravili da je sa tim istim hrvatskim predsjednikom bančio na svom imanju, istog dana kada je ovaj prisustvoao obilježavanju zločinačke akcije „Maestral“.

Možda će, ako je sinoć bio na nekoj dobroj fešti u krugu svojih prijatelja milijardera, čime se na stratištima voli pohvaliti, čak i zapjevati u čast boraca koji primaju tri KM boračkog dodatka za svaki mjesec u kojem su rizikovali svoje živote.

Loš je pjevač, ali još je gori lider. Vrijeme je da mu i časni, hrabri borci Vojske Republike Srpske poruče da je otpjevao svoje, saopšteno je iz PDP-a.

(BN) Foto:

CATEGORIES
Share This