Osuda medijskog linča: Boračka organizacija u Trebinju podržala braću Bodiroga

Osuda medijskog linča: Boračka organizacija u Trebinju podržala braću Bodiroga

Boračka organizacija Trebinje osudila je medijski linč koji pojedini političari u Republici Srpskoj vrše prema prema porodici poginulog borca, odnosno braći Bodiroga, te korištenje boračkih kategorija u dnevnopolitičke svrhe.

Iz trebinjske Boračke organizacije saopšteno je da je otac braće Bodiroga položio život u temelje Republike Srpske i da ta porodica ničim nije zaslužila da je grupacija “frustriranih i sobom nezadovoljnih političara proziva i crta metu na čelo sa namjerom da preko njih blati svoje političke protivnike”.

Nemanja Bodiroga je oca izgubio sa nepunih godinu dana, a Aleksandar se uvrijeme njegove pogibije nije ni rodio. I umjesto da se ovim dječacima, momcima i kasnije radno sposobnim mladim ljudima pruži puna podrška u školovanju i radu, pojedinci bi najrađe da ih isele iz našeg grada – navodi se u saopštenju.

Iz Boračke organizacije Trebinje apelovali su da se, ako nema konkretnih rješenja za podršku i pomoć kategorijama porodica poginulih koji su svoja imena ugradili u Republiku Srpsku, ne zloupotrebljavaju djeca poginulih boraca i da im se ne otima kora hljeba iz ruku.

– Očekujemo da budete konstruktivna opozicija i dajete ideje i prijedloge za projekte podrške pri obrazovanju, zapošljavanju, rješavanju stambenog pitanja. A, ako to niste u stanju dovoljno će biti da svojim stavovima i izjavama ne odmažete onima koji su spremni pružiti i omogućiti dostojanstven život našim sugrađanima – poručili su iz gradske Boračke organizacije.

Odbornik Liste Za pravdu i red u trebinjskoj Skupštini Dajana Milišić i predsjednik Gradskog odbora SDS Milica Radovanović tvrde da je firma “Iksploud medija” u vlasništvu Aleksandra Bodiroge neregularno pobijedila na tenderu za posao reklamiranja “Elektroprivrede Republike Srpske”.

“Elektroprivreda Republike Srpske” saopštila je da je sa agencijom “Iksploud medija” sklopila ugovor o medijskom predstavljanju poštujući sve zakonom predviđene procedure, te najavila da će zbog spinovanja opozicionih političara u vezi sa tim podnijeti krivične prijave zbog iznošenja neistina.

Agencije

CATEGORIES
Share This